pondělí 8. března 2010

MDŽ

Slavíte nebo trpíte odporem z doby minulé? Vím, že oslavy hodný dnes je jen svátek Gabriely- takže Gábinkám vše nejlepší:-)
 Přesto mi to nedá zamyslet se nad MDŽ. Jistě nám všem vytanou karafiáty a jakési soudružské jásání. Já mám v hlavě ještě hyacint, který jsme s bratry vždycky kupovali mamince. A k tomu papírové přání vyrobené v hodinách výtvarné výchovy. Zrovna nedávno jsem na ně narazila při nějaké debordelizaci a bylo to takové mile úsměvné. Jo, soudruzi nám to pěkně zprofanovali, i když komunistický svátek to původně vůbec nebyl. Šlo, tuším, o boj žen za volební právo. A pak se hodil, jak zlikvidovat Svátek matek. Nutno říci, že se jim to povedlo. Takže MDŽ neslavím, radši si připíjím s Gábinami, ale nejsem jeho ortodoxní nepřítel. A své mamince vždycky brnknu a popřeju. Ona z toho má radost. Sice asi víc z toho, že si popovídáme, ale přání to nějak ozvláštní. Jen karafiát bych jí nepřinesla (ani nechtěla dostat). To radši ten hyacint. Nebo dobrou čokoládu. Tu samozřejmě přeji i Gábinkám k jejich dnešnímu svátku:-)

5 komentářů:

  1. Slavím, a dnes už jsem blahopřál. :-) Přeju také Vám, paní Jitko. Jinak samozřejmě slavit MDŽ má svůj velký smysl, ženy stejně jako jiné skupiny společnosti musely v minulosti bojovat o svá práva. Na to nelze zapomínat, nebo si historii budeme muset zopakovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdo z mého blízkého okolí už MDŽ neslaví. Včera mi ale přišlo mailem přání od kamarádky:-)
    Já ty hromadné a často povinné oslavy MDŽ neměla ráda. Je o moc lepší, když si to slaví ten kdo chce a není tam ta povinnost dávat kytky:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně je právě líto, co z toho svátku udělali komunisti :-( Jsem ráda, když mi taťka donese kytku jen proto, že jsem ženská, matka ne.

    Mamce jsem právě poslala virtuální kytičku, protože se minimálně do konce týdne neuvidíme.

    Vám přeju krásný den :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já už slavím všechno :o)))
    Syn mi z legrace kupuje k MDŽ karafiát. Trochu mi to připomínání doby minulé v té kytce vadí. Jenže, copak ta chudák kytka za všechno může ?

    OdpovědětVymazat
  5. Já taky slavím gábinku....když už jsem si jí pořídila..oan jue takový chudák..narodila se na vítězství pracujícího lidu asvátek má na mdž:-))

    OdpovědětVymazat