pátek 16. dubna 2010

Psí narozeniny


 Dnes má Zachariáš osm let. Osm let radosti a bohatšího života. Mezi pejskaře jsem se před osmi lety dostala jako slepý k houslím. A představovala si to jako Hurvínek válku, jako že mi pejsek bude zobat z ruky, čekat, až já se rozhodnu ho někam vzít, a poslouchat mě na slovo. Přinesla jsem si domů takovou malou energickou kuličku, která ještě smutnila po své mamince, se kterou zůstali i další sourozenci, což dávala najevo hodně hlasitým kňučením. Najednou bylo po klidu a Zachariáš se pomalu začínal stávat pánem domácnosti. Sžívání nebylo jednoduché, za pochodu jsem objevovala, že jezevčík je vlastně lovecký pes, což se nějak neslučovalo s mojí představou gaučového psa. A ještě se nestačil u nás ani pořádně rozkoukat, když spolkl kaštan, který mu zablokoval žaludek, a jen rychlá operace na klinice v Libuši mu zachránila život. Pět dní si tam poležel a účet byl vyšší, než jedna dovolená. Ale stálo to za to, Zachariáš vnáší do našeho života radost, dobrodružství, adrenalin, pohodu a soustu nových a nečekaných zážitků. Je to obrovský mlsoun a jediný pes, kterého znám, jenž dokáže čichnout k čerstvému řízku či kousku šunky a pohrdavě si odfrknout: „To teď jíst nebudu, nemám chuť.“ Všechno se řídí podle Zachariáše, volný čas se podřizuje jeho potřebám. Je to diktatura, ale dobrovolná a láskyplná, Zachariáš je prostě miláček. Jsme rádi, že ho doma máme. A k tomu dnes konečně svítilo sluníčko a bylo trochu snesitelně, prostě ideální narozeniny.


8 komentářů:

  1. Zachariášovi přejeme vše nejlepší k jeho krásným psím narozeninám!!! Ať se mu daří a vám ať dělá ještě hodně dlouhou dobu radost! :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Přeju Zachariášovi všechno nej! Mám ráda psy, kteří mají velkou duši!

    OdpovědětVymazat
  3. Přeji pejskovi krásné narozeniny, když si tak vzpomínám na 8 narozeniny našeho pejska (už je mu 13let), tak ty osmé byly zlomové. Pejsek se konečněě uklidnil, nezdrhal tak často, dokonce začal poslouchat, prostě jsme po těch 8 letech začali být sehraný tým nemuseli téměř používat vodítko.

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno nejlepší, Zachariáši!

    OdpovědětVymazat
  5. Zachariáš je krásný dědoušek...přeju aby žil nejméně jednou tak dlouho. Nejméně. :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Milý Zachariáši přejeme ti všechno nejlepší k narozeninám Aranel Pepa Holy a Nely

    OdpovědětVymazat
  7. Haf, haf haf haf, kňu- šimri šimri- to je Zachariášovo poděkování. Já to zvládnu trochu sofistikovaněji:-) Moc Vám ze Zakem děkujeme a pevně věřím(já- on asi takové abstraktní představy nemá) že ještě minimálně osm let dáme.
    Z dárků ze Zverimexu se radoval jako malé štěně:-) Pořád mě vyštěkával, ať se s ním přetahuji o nový uzel. Nu, danajský dar - z mého úhlu pohledu:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já pořád dneska dělám chyby. Znění je: samozřejmě,že se Zakem, asi jsem přepracovaná. Ještě,že nevidím krávy, jako v Saxaně:-)

    OdpovědětVymazat