pátek 12. dubna 2024

Přijímací zkoušky

 Dnes probíhá první kolo. Podle mě sice nešťastné zvolený termín, v pátek bych sama úplně zkoušky dělat nechtěla. Týden za námi, únava vrcholí, navíc je jistě tento týden propojená i s obavami, neřku-li se stresem, jak to asi všechno dopadne. 

A pak máte nastoupit svěží a v plné kondici k důležitým zkouškám. 

Není to proto podle mě nejlepší den. Ale mě se nikdo neptá, takže vlastně jen konstatuji, že dnes je první kolo zkoušek. 

A v pondělí druhé. 

Po pravdě, úplně tomu novému systému nerozumím. Na první dobrou se zdálo, že ta varianta se třemi přihláškami bude pro děti a školy jednodušší, ale když tak poslouchám děti a rodiče, zdá se, že tomu tak úplně není. A minimálně v Praze to zase letos vypadá na nějaký masakr ohledně přijetí. Pro deváťáky tedy. Zjevně znovu vyskočí ono nerudovské, kam s nimi? 

No, uvidíme. Maraton zkoušek právě začíná. 

Pro nás to hlavně znamená hezký výlet do Břevnova, aby bylo ve škole dostatek místa pro budoucí adepty, kteří se tam několik hodin budou trápit cermatovskými testy. 

My si užíváme v klášteře. Je to krásné místo, jedno z nejhezčích v Praze. Baví mě ta představa, že když to tady před dávnými léty dnes svatý Vojtěch zakládal, šlo o opuštěné místo v lesích daleko od Prahy. 

Dnes se nacházíme téměř v širším centru města, nebo alespoň v atraktivní lokalitě. Lesy tady opravdu nejsou. Ale atmosféra, génius locci, krása, to vše zůstalo. Vojtěch to tehdy vybral velmi dobře. 

Staral se o nás jeden řádový bratr, který nás provedl jak svatou Markétou, tak i zdejším okolím. Byl plný energie a krásně vyprávěl. 

Přálo nám i počasí, takže za nás skvělý přijímačkový den. A těm našim budoucím adeptům držíme palce. Všem adeptům vlastně, nejen těm našim.  




















Žádné komentáře:

Okomentovat