středa 28. prosince 2011

Trocha pohybu

Kapka pohybu rozhodně neuškodí ani nám, kavárenským povalečůmJ, mezi svátky obzvlášť. Na hory nejezdíme a staré kosti potřebují vyhřát, tudíž je sauna s bazénem zákonitou volbou.
 A zatímco těsně před Vánoci zel bazén takřka prázdnou – všichni asi finišovali v honbě za kaprem a dárky - dnes byl chlorovaný prostor skoro přeplněný. Všichni asi potřebují utopit přebytečné kalorie, které se ale brání zuby nehty. Asi jako v tom vtípku, který jsem objevila na FB. Co jsou to kalorie? Kalorie jsou zákeřné mrchy, které v noci nalezou do skříně, kde přešívají vaše oblečeníJ .
   Dnes se tedy mnozí snažili své kalorie utopit případně uvařit v sauněJ, což se, zejména u viditelně náhodných návštěvníků, ukazovalo býti dosti komickým. Nejvíc mě dojal pán s markantní ochranou tukovou vrstvou kolem pasu - tzv. OTPJ, který si dvakrát přefuněl bazén, poté se usadil v křesílku a jal do sebe soukat čokoládičku. Asi, aby měl dostatek energie na následné válení se v sauně, kde tekutiny doplňoval pivem. Nu, přiznám, podobný exemplář jsem ve sportovním zařízení už dlouho neviděla. Buď ho vyštvala manželka, která se už nemohla na jeho pivní břich dívat, nebo jde o nějakou nepovedenou variantu svátečního předsevzetí, že je třeba s sebou něco dělat. Ovšem zjevně je to těžká cesta, jak pán názorně předvádělJ.Skoro mě to odrazuje od vlastních předsevzetí, se kterými zatím jenom v duchu koketuji. Ale dobře vím, jak je ten boj se závislostmi obtížný a mnohdy marný:-(Nicméně protažení  v bazénu i vyhřátí v sauně bylo moc příjemné a do dalšího svátečního hodování se lze pustit s plnou parádouJ.
Předsevzetí až v novém roce J



3 komentáře: