úterý 6. prosince 2011

Mikuláš

Mikuláš mi přinesl další setkání s výdobytky českého státního zdravotnictví. Dnes mi slavnostně vyndali stehy z mé „znetvořené“ tváře, kterou už nehyzdí krvácející piha, ale pro změnu jizva typu Jofreye PeyracaJ. Ve snaze hledět na svět optimisticky pevně věřím, že brzy zmizíJ. Prý anoJ?
 Co ale asi tak rychle nezmizí, je lesk a bída nikoli kurtizánJale našeho zdravotnictví. I když v rámci vyváženosti musím podotknout, že dnešní ošetření nebylo tak hrozné, jako to první. Ba, dalo by se s trochou nadsázky říci, že se ke mně chovali hezky a korektně. Ale já mám zatím paměť dobrou, tak si pamatuji co byloL.
Do toho ještě slovenské problémy, takže naše armáda vojenských lékařů jede zasahovat na Slovensko, čemuž už vůbec nerozumím. Jistě, být slovenským pacientem v době stávky, neřeknu ani půl slova, lepší český stávkokaz než žádný doktor. Když ale na to koukám jinak, tak nechápu, proč tam ti naši lékaři jsou vysíláni a proč tam vlastně jedou? Asi by taky nebyli rádi, kdyby jim tady někdo nabourával jejich strategii, byť si o ní myslím své.  Jenže to bych zase zarypovala do politiky a to se mi na Mikuláše nechce. Nechám si to na zítřejší stávku ve školstvíJ. Přemýšlela jsem v té souvislosti, jak pomoci své knížce dostat se do povědomí čtenářů. Napadlo mě, že nejlepší bude, když inzultuji ministraJ. Když může být známá kniha o dívce, která kopla do vosího hnízda, já bych mohla být učitelka, která nafackovala ministrovi školství. Nic jiného si totiž nezasluhuje. A hned by všichni věděli, o co jdeJ A na co se ptát v knihkupectvíchJ

5 komentářů:

  1. Čtu si, že jsme se mohly pomalu dnes potkat, kdyby jsme si vybraly stejné zdravotnické zařízení. Také mi dnes, konečně byly vypárány stehy.:-)Naštěstí ne v obličeji, protože se hojím nadměrným bujením tkáně:-(Nevím, zda si nemáme říkat, že jsme ošetření stihly, než zmizí čeští lékaři na Slovensko:-O
    Titulek s fackou, by byl určitě trhák!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím v jakém stavu je jizva, ale pokud je zacelená doporučuji vyškvařit sádlo (bez soli a kmínu), scedit přes plátýnko do kelímku a několikrát denně promazávat a lehce tlakovat - bříškem prstu zatlačit na jizvu a pustit. v celé její délce. A vytrvat, mělo by to pomoci.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo, o tom sádle jsem už něco zaslechla, ale teď, když to od Vás vím jistě, jdu do toho. Trochu jsem se bála sádla na obličej, ale když to pomůže. Již jsem si objednala vyškvařené, nesolené. Děkuji moc:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jituško, když nic jiného, budete alespoň k "sež... snězení". :)
    Ale nebojte se, ošetřoval jsem svoje jizvy také tak.
    A s tou výpomocí našich vojáků na Slovači to asi taky není až tak všechno OK. Mám to z blízkého zdroje, že prý je Slovensko až tak moc nutně nepotřebovalo a hlavně je nepouští k něčemu velkému, protože naši doktoři nemají pojištění pro území cizího státu. Hlavně že naši dva hlavouni si letí letadlem a třicet doktorů se plahočí autobusem.

    OdpovědětVymazat
  5. správně, za tu knihu se přimlouvám... a narozdíl od tebe..on by potřeboval facku na každou tvářičku!

    OdpovědětVymazat