čtvrtek 24. listopadu 2011

Vzpomínky zůstanou

Dnešní představení v mém oblíbeném Ungeltu považuji za svou definitivní tečku za letošní divadelní sezónou. Musím s politováním konstatovat, že letos se mi výběr představení moc nevyvedl, mnohokrát jsem odcházela víc rozladěná než spokojená, proto jsem svému divadelnictví vyhlásila pauzu. Definitivně mě přesvědčil pan Dočekal, kterého jsem slyšela v rádiu. V rámci oslav otevření ND tam hovořil o novém směřování Zlaté kapličky, celkem pohrdavě se vyjádřil o těch, co očekávají klasiku, protože doba přeje inovacím a netradičním představením. Tak, na netradiční představení já opravdu nemám nervy ani povahu, poměrně konzervativně chci vidět dejme tomu Sókrata v antickém prostředí a nikoli s cigaretou a golfovou holí, tudíž nejsem perspektivní divák a končím. A Ungelt je hezká tečka, ten nezklame. Ani Vzpomínky nezklamaly. V pátek byla premiéra, takže byla docela klika sehnat lístky už na dnešek. Románské sklepy svádí k předdivadelnímu posezení s přítelem Bohemia sektemJ V příjemném uvolnění následovaly dvě hodiny vzpomínek, které interpretoval Petr Štěpánek, Zlata Adamovská,  Vilém Udatný a mladá Lucie Štěpánková, která není dcerou Petra ŠtěpánkaJ. Anotace praví, že jde o milostný příběh i rodinné drama. A nelže. Zajímavý příběh, který vás "potrápí" i otázkou, zda se životní sny mají plnit či zda je lepší, když zůstanou jen těmi sny, které vám pomáhají přežít. Hezké to bylo:-)


2 komentáře:

  1. Splněné sny se občas stávají nočními můrami, tak já se přimlouvám za to, aby některé sny zůstaly opravdu jen na úrovni snů :-)

    Asi také nejsem perspektivní divák - když jdu na klasiku, chci jí vidět jako klasiku. Jsou netradiční představení (jako například z pera Davida Drábka z Klicperova divadla), nad kterými se pobavím a která se mi velmi líbí. Ale také nemám náladu na tradiční představení v inovativním hávu.

    OdpovědětVymazat
  2. S ND jsem ukončila spolupráci už dávno. Už nejsem abonentem :-( Nějak jsem přestala chápat. A téměř 4hodinový Hamlet mě kdysi defitinivně utvrdil v tom, že je čas přestat ke scéně ND vzhlížet s pocitem, že je to "to nej..." - není. Dávno ne. Bohužel.

    Do Ungeltu chodím ráda- vyhovuje mi ta atmosféra a většina kusů zdejší produkce je velmi zdařilá, takže děkuji za tip!

    Shodou okolností jsem včera navštívila Romeo a Julie v nastudování ostravského DPB a bylo to super. ByŤ hypermoderní, líbilo se nám to moc!

    OdpovědětVymazat