pondělí 7. listopadu 2011

Perfect days

Perfect days jsem kdysi viděla v divadle Bez zábradlí-opravuji Na zábradlí:-),- a bylo to představení, které se mi nejen líbilo, ale v podstatě mě i nadchlo, což už jsem v divadle dlouho nezažila. Proto jsem si nemohla nechat ujít film, zvlášť, když mě ke zhlédnutí nutilo několik výrazných motivů. Jednak, baví mě filmy Alice Nellis, myslím, že je v nich cit, hloubka, vtip i laskavost, a že si z jejich sledování člověk něco odnese. Dále mě těší herectví obou hlavních představitelek, jak Ivany Chýlkové, tak Zuzany Bydžovské, která hrála v divadelní verzi hlavní roli, zatímco tady byla kamarádka hlavní hrdinkyJ. O obou si myslím, že jsou to paní herečkyJ. No a poměrně zásadní fakt byla skutečnost, že film se promítal v Bio Oko, tudíž jsem ho měla u nosu, a to by byl hřích, takové příležitosti nevyužít. A tak jsem vyrazila. A nelitovala jsem.
Příběh o mateřství, lásce, přátelství, toleranci, nenaplněných tužbách i splněných přáních, vše dokonale namícháno. Samozřejmě, že Ti, co znají divadlo, budou ochuzeni o překvapivost zvratů či o pointu, ale v tomto hereckém koncertu to vůbec nevadí.  Vřele doporučuji.

6 komentářů:

  1. Děkuji za tip, váhala jsem, ale díky Vám se půjdu podívat!
    HanaF - praga-magica

    OdpovědětVymazat
  2. Já na tom byla včera a také jsem byla nadšená. Ale divadlo bych asi viděla raději, děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. TAk to si asi zarezervuji lupeny...

    OdpovědětVymazat
  4. Neodpustím si malé upřesnění, nemyslela jste Divadlo Na zábradlí?
    http://www.nazabradli.cz/repertoar/archiv/starsi-hry/liz-lochhead-perfect-days/
    V době, kdy se tam tzv. PéDéčka hrála, jsem tam pracovala, viděla jsem je mockrát. Ráda se půjdu podívat i na film, díky za lákavou recenzi.
    LucieK

    OdpovědětVymazat
  5. Samozřejmě, děkuji a hned to opravím. Ale jsem asi skrytý dyslektik:-) a pořád ta dvě divadla pletu. Hrůza. Děkuji za upřesnění a opravuji. Samozřejmě, že jsem to viděla Na zábradlí. A to jsem se tak soustředila:)

    OdpovědětVymazat