pátek 18. května 2012

Všude je to stejné aneb co se děje na sedmičce

Někdy si lidé myslí, že ty velké lumpárny, které vidí v televizi, se jich netýkají. Že je to trochu imaginární, někde mimo, a že slušný jedinec s tím stejně nic nezmůže. No, to nezmůžeJ, ale když zjistí, že se mu za  dramata dějí přímo pod okny, znejistí. To je to už skutečně všude? Nechci dnes psát o Blance, kterou máme také pod okny a je to tunel dokonale vytunelovaný, posvěcen místy nejvyššími,ani o hejtmanovi,který,jistě kapku proti své vůli, ovládl české zpravodajství.
Dnes chci psát o kousku země, který máme na sedmičce, a který připomíná tvarem trojúhelník. Kdysi tady bylo sběrné místo pro židovské oběti fašistické zvůle, tudíž je nasnadě, že by se slušelo investovat do pomníku, který tyto hrůzy připomíná. Ovšem dnešní mocní si logicky myslí něco jiného. Podle nich by se tady slušelo vybudovat nějaké obchodní centrum, kde si zase patrně někdo bohatě namastí kapsu, radní nevyjímajeJ. A nyní přichází pointa, kterou ale jako pointu berou jen někteří.
Většina obyvatel Prahy 7 s tím nesouhlasí.
Což by v normálním demokratickém světě znamenalo, že se o tom bude minimálně uvažovat,ne-li diskutovat.  Ne tak u nás. U nás už se staví! Pozemek ovládají developerské firmy, které prý slíbily, že tady – vedle svého obchoďáku -  postaví i památník!J.
Nu, ráda bych na sedmičce našla poctivce, který by podobným tvrzením uvěřil.
A tak tady zase budeme mít nějaké zbytečné obchodní centrum, které nikdo nechce, a kde nás mohu okrádat jako v Bille.  A nějaké podpisové archy obyvatel Prahy 7? Koho to zajímá, že?  Možná krátce před volbami, ale to je až za dlouho. Teď je třeba využít situace a zbohatnoutJ. K čemu pomník, že ano? Ten nevynáší.....Lepší je sedmička suchého. J Ale hořkým faktem je, že všude je to nemlich stejný:-(

Žádné komentáře:

Okomentovat