čtvrtek 17. května 2012

Dvě deci suchého, nemíchat,protřepat


Včera mi kamarád přivezl z Německa víno. Od Mosely, tedy pro mlsný jazýčekJ . Pečlivě jsem prohledala krabici, ale žádné miliony tam nebylyL. Prostě normální sedmička, žádných sedm mega!!! Stejně jako v krabicích od bot, taky nic. Nicméně, nechci žertovat, neb je mi takřka nevolno z celé té šarády, kterou tady na nás hrají. Nikdy jsem nebyla fanynka pana hejtmana a naprosto chápu, že střední Čechy uvolněně slaví. Ale já osobně to vnímám jako vykonstruovaný mediální monstrproces, protože kdyby šlo opravdu o podstatu věci, muselo by takových ptáčků uvíznout v síti mnohem, ale opravdu mnohem víc. A pak, nezdá se mi, že by při své protřelosti vyrazil se sedmičkou v krabici a nechal se chytit? I sám Cimrman by se divil, „Co je to za eso, že se nechá chytit?“- říká klasikJ.
 Rath si to bezesporu zaslouží, ale nebere mě všeobecná euforie, spíš se ptám, co se za tím skrývá? Komu šlápl na malíček, že se stal exemplárním příkladem potrestaného korupčníka? Je to akce na oko, aby vláda mohla hrdě hlásat, že jde po korupci? Je to odveta ODS za Janouška a Béma? (Mimochodem, všimněme si výpovědi sražené ženy, najednou to vypadá, že se pod auto v podstatě vrhla samaL). Je to ukázkový monstrproces, kdy střelbou do vlastních řad zacpeme ústa kritikům a pokusíme se je přesvědčit, že boj proti korupci tu je?  Nebo byla tímto způsobem zahájena předvolební kampaň?
Nu, otázek je jistě víc než dost, odpovědi žádné. Jedna se ale přímo nabízí. Hejtman byl svými kamarádíčky určen na odstřel a stal se jejich obětním beránkem (byť v jeho případě použít slovo beránek je těžký oxymorónJ). Vidím to tak, že obě velké strany jsou si teď kvit a jede se dál. Aférka za chvíli vyšumí, najde se pěkná trafika a všechno bude jako dřív. Jen si někdo vylepšil image, někdo pošramotil vizáž a česká lidová tvořivost zažila nečekanou obrodu. A tím celá obr kauza končí. Alespoň z mého pohledu skeptika. I když něco pozitivního na tom najít lze, není třeba kupovat si lístky do divadla, takovou komedii vám nesehraje ani Zlatá kapličkaJ
P.S. A klidně to může být i tak,jak ke mně dnes doputovalo internetem. Tak nějak to vidím  i já.....


9 komentářů:

  1. Přesně to samé mě napadlo, když vyběhla zpráva o jeho zatčení, že by musel být s prominutím úplný vůl, kdyby se takhle nechal chytit. Nebo už došel do fáze, kdy si myslel, že je nepolapitelný ? Kdo ví. Každopádně se spíš přikláním k vaší variantě.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky jste to napsala..
    nechal se sice chytit, ale myslím, že nakonec vyklouzne..

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko,a já doufám,že nešlápl nikomu na kuří oko,ale,že opravdu bude pravdě o korupci a tedy i spravedlnosti učiněno za dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, to je pěkná iluze, žel nevěřím jí ani za mák.

      Vymazat
  4. Naše polemiky jsou, bohužel, už důkazem toho, že nemáme důvěru absolutně v nikoho a v nic. Přikláním se k té verzi dramaturgického scénáře, ale...? Je to jako známé sebevraždy politiků.Pravdu se dovíme za 60 let, nebo nikdy. Jestli se ovšem jedná o nástup na proti korupční čistku v hlubokých vodách našich politiků, tak by pan Rath neměl být poslední a to by byl důkaz toho, že to s námi myslí"opravdu upřímně":-( Nebo se navzájem mezi sebou sami zlikvidují?!Vždyť, už jsme si vyzkoušeli, že to i bez vlády funguje:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby se zlikvidovali navzájem, jistě by šlo o pozitivní posun. Ovšem víc se kloním k tomu, že jde o nějakou velkolepou šarádu. Napjatě tedy čekejme, co přinese budoucnost:-)

      Vymazat
  5. On za to nemůže. Od doby slavné Mackovy facky měl zatemníno před očima a asi i tmu na mozku. Jinak by poznal, že to víno necinká, ale šustí. Možná si říkal, že je pořádně suché.
    A ilustrativní krabičky jsou tedy prima obrázek. :)

    OdpovědětVymazat
  6. No...taky koukám, taky čekám co z toho yleze ahlavně kdy vyleze:-) třeba kvůli němu rozpustí sněmovnu..:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Píšete mi úplně z duše! Podle mě je to jedna velká fraška.

    OdpovědětVymazat