sobota 6. února 2010

Přiklepnuto

Svět knihy se tímto týdnem stává realitou na horizontu napjatého očekávání. Pan nakladatel potvrdil, že akce je přiklepnuta a tudíž 14. května v pátek mezi pátou a šestou porostu spolu s knihou. Na Výstavišti  během Světu knihy. Akce je určena nejen pro mladé publikum, i když to bylo mělo být majoritní. Otázkou dne je, aby přišel vůbec někdo. Dneškem tedy začíná moje reklamní  kampaň:-) A obracím se na Vás s prosbou. Napadá Vás nějaký host, který by byl pro děti takovým lákadlem, že by přišly? A při té příležitosti by se dozvěděly také něco o knížkách:-) Takový podprahový efekt. Nebo jak by měla taková akce vypadat, abyste sbalili děti a vyrazili na akci Rosteme s knihou? Možná je to troufalé takhle z Vás tahat rozumy, ale myslím si, že kdo bude chtít, tak se podělí, kde ne, tak to snad jako nátlak vnímat nebude.:-)Ale sobota je den jako stvořený k přemítání a já se ráda od Vás nechám inspirovat. Zvlášť, když vím, kdo mi sem chodí (tedy myslím, že vím:-) a Vaše postřehy a nápady jsou pro mě hodně cenné a poučné.
Takže předem děkuji a přeji hezkou sobotu. Zdá se, že nás večer opět sevřou tuhé mrazy, tak dobrá kniha jistě přijde k duhu.

7 komentářů:

  1. mí favoriti bohužel už přijít nemůžou.jsem staromilec amiluju Astrid Lindgrenovou, václava Črvrtka, Petišku například...vůbec se v soudobých autorech neorientuju avm, že bych měla...

    ale přemáýšlet budu, slibuju,

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně záleží o jaký věk dětí jde... Naši puberťáci moc nečtou a když, tak o upírech apod.:-( Ale u malých dětí vede Krteček Z. Millera, nebo ještě mě napadl Z. Svěrák. Pro holky možná M.Drijverová. Nebo Michal Nesvadba s otcem - já je tedy vůbec nemusím, ale děti je mají rády. Nebo herec J.Dušek, ač nepíše, mám ho spojeného s knihou...
    No, moc jsem neporadila, třeba mě ještě někdo napadne...

    OdpovědětVymazat
  3. Nějaká populární herecká osobnost která má hezký vztah ke knihám by mohla zabrat. Myslím např. J.Duška, B.Hrzánovou, ale nevím jek je reálné někoho takového na hodinku ulovit(a zaplatit).

    Druhá možnost je udělat dopředu nějakou soutěž (čtenářskou či výtvarnou). Na výstavě pak udělat vyhlášení výsledků.

    OdpovědětVymazat
  4. Předpokládám, že se jedná o děti středoškolní, to by myslím bylo zajímavé pozvat našeho Prsatého Josefa Formánka

    OdpovědětVymazat
  5. Také nemám tušení, které osobnosti dnes studenty ze základních škol berou... Ale asi bych pozvala třeba někoho mladého ze seriálu Ulice a nebo někoho ze Studia 7? Michal Nesvadba není také špatný nápad :-).

    OdpovědětVymazat
  6. my přijdeme určitě..nápad na hosta??? Majda miluje Březinovou, svého času i Drijverovou... ale nějaká soutěž-to by nebylo špatné- a na SK vyhlásit vítěze. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mockrát Vám děkuji za Vaše tipy, je zajímavé, že o mnohých jsem sama také přemýšlela, takže se shodujeme. Uvidíme, koho se mi podaří ulovit. Budu Vás samozřejmě průběžně informovat. :-)Určitě ale zkusím nějakou soutěž, jen musím vymyslet pravidla:-) Super, díky:-)

    OdpovědětVymazat