úterý 19. prosince 2023

Vánoční večírek

 Tedy spíš zamyšlení nad ním. 

Jedou pěkně pod tlakem, kam se podíváš, všude nějaký večírek probíhá.

Často jsou pěkně divoké, víno teče proudem, a jídlo formou švédských stolů či nabídka luxusního menu bývá také hodně rozmanitá. 

  Jen učitelé většinou sedí někde sborovně, přinesou vlastní cukroví a vypijí nějaké víno od sponzora 

z řad rodičů. 

Někteří jdou velkoryse do vedlejší hospody, kde si mohou něco sníst, ale většinou pití je za své. Trapné, ale je to tak. 

    A pak bouře na sociální síti. Jedna pražská škola se rozjela. Večírek za tři sta tisíc, hlásal titulek. Učitelé dováděli v baru, byly tam / považte/ i vodní dýmky!!!

A hned pod tím poznámka, že radní byli pohoršeni a okamžitě začne vyšetřování!!

Protože, považte, tolik peněz za večírek! Ve škole?! Mají sedět ve sborovně a okusovat domácí medvědí pracky a pít vaječný koňak vyrobený v chemické laboratoři. 

   Rozklikla jsem proto článek i diskusi. Učitelský sbor inkriminované školy tvoří víc jak stovka kantorů, večírek hradili z FKSP. Řekla bych, nic divného. Všechno si vlastně cálovali sami, jenže i tak je to vnímané jak skandál. Učitelský večírek za tolik peněz!!!

Nejvíc mě bavila vyjádření politiků, vlastně tamějších radních.

Prý, ať se učitelé baví, ale přiměřeně, sdělil do médií jeden.

Další se podivovala přesně nad tím, co jsem v úvodu myslela jako nadsázku. Proč nesedí ve sborovně a neupíjejí čúčo?

Je prý obvyklé, že si učitelé pořádají večírek sami, proč by měli chodit do restaurace?

Radnice to tedy prošetří!!!

No, zajímavé čtení to bylo. 

   Školu neznám, stejně jako další okolnosti. Víc mě zaujala ta diskuse. Točila se hlavně o tom, že by prostě učitelé se takto bavit neměli. Mají mít vánoční večírek ve sborovně a basta. 

Kdyby šlo o vánoční večírek nějaké firmy, která se za tři sta tisíc najedla a napila v nějaké pražské hospodě, tak to nevzbudí takovou pozornost, jako když tam vyrazí kantoři. 

Chápala bych, že to budí zájem v případě, že jde o zpronevěřené peníze, peníze na pomůcky či vybavení školy. Ale podle všeho šlo o peníze FKSP, které kupříkladu na pomůcky použít nelze. 

No, to už je asi jedno, jak to platili, kde to bylo a proč to bylo. Mně zaujalo hlavně to všeobecné povědomí o tom, že do večírku učitelů bude mluvit i radnice a že z diskuse vyplynulo, že je to prostě divný, když mají kantoři vánoční večírek v luxusní restauraci. 

Asi tak. 


My jedeme klasiku, vedlejší hospoda, nějaké jednohubky asi ano, ale pití za svý....
Nu, každý svého štěstí strůjcem....:-( 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat