čtvrtek 25. února 2010

Vítězný únor

   Dětství je někdy tak hluboko pod kůží, že mi "chca nechca" pětadvacátého února naskočí, jak jsme jako děti musely povinně jásat nad vítězným únorem. Hrůza. Naštěstí to mohu psát v čase minulém, zůstalo jen to zafixované datum. Dnes si naštěstí mohu jásat nad tím, nad čím chci já, a nikdo mi do toho nemluví ani mě přitom nenutí mávat praporkem. I když v noci jistě mnozí  vlajkou mávali, ale to bylo spontánní a oprávněné. Sáblíková je tedy borkyně. Já, jako nepřítel těch přeplacených gladiátorů v hokejové aréně mám další argument k jejich kritice. Zatímco do nich se sypou miliony a kluci nic moc, Sáblíková si na rybníku vyjezdila dvě zlaté. A navíc se nesesypala pod tou zodpovědností. Od spousty lidí se čekala medalie a jim to najednou nevyšlo. Nechci být nespravedlivá, je to sport, ale vyslali jsme tam tak početnou výpravu a nebýt jedné zarputilé rybníkářky, nemáme skoro žádnou placku. Trochu plýtvání, ne? Tak „daili medaili nebo nedaili“? „Daili“ a jsem ráda, že to dokázala. Stejně jako lyžaři:-) A naprosto nevlastenecky jsem ráda, že hokejisti dostali na frak. Plno řečí o finále, a když potkají prvního silnějšího soupeře, jsou namydlení. Ale oni jim to spočítají jiní, já si můžu maximálně tak trochu rýpnout – což jsem tímto učinila:-) Stejně, jako jsem si dnes rýpla do studentů, že všechno nechávají na poslední chvíli a pak se diví. Trochu nám totiž hoří ples, a přestože jsem do nich hučela, že čas běží, měli svoji hlavu. A dnes se mi hroutí. Ovšem nehroutí se zas  tolik, aby mi nemohli rozčileně oponovat. Prý žádné výtky nepotřebují, spíš bych je měla povzbudit, na kritiku nejsou zvědaví!!!:-) Říct, co si myslí, to tedy umí.:-)
  No, to je sice hezké, ale bez kritiky to nikdy nikam nevede. Podotýkám, že jsem jim jen jemně vytkla liknavost, což je v okamžiku, kdy dva dny před plesem nic nefunguje, docela na místě. Ale zjevně ne. Takže americký keep smiling, a do toho. Snažím se, samozřejmě je v tom nenechám, ale už aby byla neděle a ples patřil minulosti. Stejně jako celý ten mrazivý únor, příští týden se totiž prostávkujeme do jarního března. Těším se.

8 komentářů:

  1. Tak mně včera kupodivu datum nic neřeklo a to jsem si mávání praporky taky prožila...
    S hokejisty naprosto souhlasím. Mě nejvíc štve, že se hokej (a vůbec mužské kolektivní sporty) strašně protěžuje, cpou se do něho velké peníze a ty pak chybějí jinde...
    S organizováním mat. plesu to bude asi všude podobné. Jedna dcera maturovala loni, druhá před 3 lety a obě třídy všechno zařizovaly na poslední chvíli. Překvapivě jim to pak všechno klapalo bez větších karambolů.
    Držím palce, aby to bylo tak i u vašich maturantů:-)
    Ještě musím napsat, že mi včera dcera koupila vaši knihu, Odnikud nikam a moc se mi líbí! Kdybych nemusela ráno vstávat, přelouskla bych ji do rána celou, krásně se čte:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Liknavost ohledně pořádání plesu, to ještě nic není! Naše maturantka je liknavá i v podání přihlášek na VŠ. Nechala to na poslední chvíli, posílala v úterý.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky tak, taky tak...data jdou mimo mmě. Tedy ty údernické. Zlatou bulu a upálení Jana Husa mám v kebuli pořád :o)
    My nemávali nikdy a brácha dostal dvojku z chování. Že jsme stáli mimo...
    OH nesleduju vůbec. :o)
    A na březen se těším jak malá holka. Sice mi přibude další roček, ale to blížící se jaro, to mě snad zachrání... :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Můj muž říká hokejistům České primadony. Jsem ráda, že hokejisté skončili.
    Sobecky Martině i běžkařům přeji plnou pozornost, jak fanoušků, tak i sponzorů.

    OdpovědětVymazat
  5. Martina Sáblíková medailově zachránila celé olympijské hry, bez ní by nebylo pořádně co slavit.

    OdpovědětVymazat
  6. Včera jsem byla něco zařizovat v Nuslích. Je tam prodejna hraček ale RETRO. Mají tam všechny ty zetory, igráčky, skákací žáby a pod.

    OdpovědětVymazat
  7. Sáblíková je hvězda a zaslouží si být na výsluní. A na naše přeplacené hokejisty mám stejný názor (frčí domů s prázdnou).
    Ať už je ta neděle, taky budem v sobotu pomáhat na plese :-).

    OdpovědětVymazat
  8. S hokejisty souhlasím..naprosto, s martinou taky..a vítězný únor je dnem , kdy jsem se podruhé stala mámou..takže ho mám ráda...vítez nevítěz:-)))

    OdpovědětVymazat