pátek 26. února 2010

Salón

Chodím ke kadeřnici do paneláku. To tedy ironicky tvrdí moje movitější kamarádky, které chodí do luxusních salónů, kde vytvoření nového účesu stojí od dvou tisíc výš. Samozřejmě, že všechno je jinak. Já mám svou kadeřnici na Letné, která není v paneláku,:-) ale je to v přízemí domu, hned vedle pizzerie. Stísněné prostory, souhlasím. Estetické cítění sice trpí, zato peněženka si libuje. V úterý mě nabarvila úplně úžasně. Nicméně, rozhodla jsem se vyhodit si z kopýtka, a to dnes. Paní sekretářka mi dala tip na salon Jet, kam prý občas chodí. Ceny výrazně vyšší, ale zase to vydrží!  Chtěla jsem to vyzkoušet už dávno, ples mi teď přišel jako vhodná příležitost. Jelikož jsem byla nabarvená (to by mě tady finančně zruinovalo) chtěla jsem jen střih. Byla jsem předem upozorněna, že sem chodí celebrity, třeba taková Havlová. Asi abych se nevymódila jako teta z Nýmandova, jak já občas umím:-) Oblékla jsem se proto do botek na podpatku a do takřka jarního elegantního kabátku. Abych mezi těmi celebritami nějak vypadala:-) Svého ukvapeného rozhodnutí jsem samozřejmě vzápětí litovala. Klopýtat po mokré dlažbě kolem Staromáku na podpatcích bylo dost tristní a v jarním utíkáčku jsem pěkně vymrzla. A navíc v salónu žádná celebrita:-)
 Ale nutno konstatovat, že jako k celebritě se mně chovali. Uvedli mě do salonku, tam jsem chvíli vyčkala. S kávičkou. Pak dorazil kadeřník! Představil se mi a usedl vedle mě, aby psychologickým rozhovorem zjistil, co od návštěvy očekávám. Na to tedy nejsem zvyklá, takže moc rozvitých souvětí ze mě nevypadlo. Poté mi hrábl do vlasů, aby prozkoumal hustotu, délku a kdoví co ještě. S úsměvem mi oznámil, že to půjde a že si mě převezme jeho asistentka. Koukala jsem asi jako péro z divanu, nicméně on mě s úklonou opustil. Přišla mladá slečna a zeptala se, zda půjdu s ní. Tupě jsem přikývla a přesunula se do mycí sekce. Děvče mi vydrbalo hlavu Redkenem , zatímco já koukala na velkoplošnou obrazovku, kde běžel Sex ve městě. Dívka mě poté odvedla ke kadeřníkovi, který se pustil do střihu. Tančil kolem mě, kouzlil s nůžkami, několikrát mi hlavu vysušil (občas zafénoval i sám sebe) každé stříhnutí mi vysvětlil a popsal. Závěrečný střih byl už do suchých vlasů. Dvě hodiny se věnoval mým krátkým vlasům! Poté mě vypustil zpátky mezi lid obecný. Zážitek to tedy byl, ale nejen pro mě. I moje peněženka se trochu podivila, takže na pravidelnou údržbu to není. Ale čas od času....:-) Mají to ti boháči přeci jenom trochu jinak.
Když se pozoruji v zrcadle, žádnou zásadní změnu nevidím. Ale doufám v kvalitní střih, takže to snad chvíli vydrží. Stejně jako můj dojem z kadeřnického salonu:-)

13 komentářů:

  1. Jitko, a co foto! jak mám já-bloger bez fantazie- tušit, co se dneska v Praze nosí?? :-)

    No, lví hřívu na hlavě máš, tak proč si tu a tam nezahrát na lvici salonů :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No a kde máme fotku nového střihu Jitko? HOnem chci vidět jak se stříhají celebrity! Vy jste a ani to nevíte.

    OdpovědětVymazat
  3. :-) foto bude zítra.Prý bloger bez fantazie:-)ha,ha. Lvice salonů mi moc nejde a jaká jsem celebrita jsem v salónu názorně předvedla:-)Ale tu fotku dodám:-)

    OdpovědětVymazat
  4. pridavam se k holkach, fotku bych ocenila :)
    abychom vedeli, co se nosi v Praze ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Těším se na foto! K takové nějaké kadeřnici chodí i moje "milovaná" švagrová. Je zvyklá tam nechávat 2 tisíce pravidelně ovšem na její hlavě to opravdu nikdo nepozná. Zvláště ty její "přelivové melíry", které jsou vidět, jen když na ně svítí intenzivně sluníčko (což v zimě moc nebylo :-)).

    A co já bych dala dnes za kadeřnici "z paneláku". Já si doma nabarvím hlavu za asistence manžela a babičky sama a měla bych si ji zvládnout i vyfoukat. Tím to asi hasne...

    OdpovědětVymazat
  6. Gabro tak já se povýšila na sebeasistentku a kadeřnici v jednom. Já si tu hlavu umyju, nabarvím hennou a čas od času udělám i sestřih. :o)) To jsou teprve odstíny, když na ně zasvítí sluníčko. ;o)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se těším na foto! Pro mě je návštěva kadeřnice za trest, protože nejsem vůbec trpělivá. Při sledování Sexu ve městě by to bylo zábavnější, to je fakt...
    Užijte si pěkně maturitní ples:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jezdím ke kadeřnici obráceně. Ne směrem do centra Prahy ale ven do Lysé n/L.
    No a Jitko : foto, foto, foto .....!

    OdpovědětVymazat
  9. Já do paneláku chodím..dokonce u nás v přízemí...a tak nějak je mi má peněženka blízká..takže tak netrpí:-)))Chápu, že jednou za čas je to třeba..a fotku si žádám už dlouho..doufám, že jednou budu vyslyšena:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jitko,i já si žádám foto!!A jak to bylo u nás s kadenicí a účesem jsem nedávno psala na blogu :-) .

    OdpovědětVymazat
  11. Shodou náhod jsem si svou soukromou kadeřnici objednala domů,přijde po víkendu. Kávičku uvařím já,popovídáme si max o "sexu na vsi".Těším se na fotku!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Teda zensky, vy jste nedockave :-))) Vzdyt Jitka psala, ze da fotky z plesu, ... a ja uz se take moc tesim.
    Jinak Jitko, opet super napsane, ... vzdy, kdyz ctu ty pismenka, tak si predstavuji, jak to opravdu cele bylo,... vzivam se do te situace ...

    A jeste preji, krasny maturitni ples, ... verim, ze bude vydareny ...

    OdpovědětVymazat
  13. Dámy, děkuji Vám za vstřícné komentáře a vtipn= glossy. Žádostí o foto mě uvádíte do rozpaků,jsem strašně nefotogenická a nerada se vystavuji, ale sliby se musí plnit. Je to ale na vlastní riziko:-)

    OdpovědětVymazat