pondělí 22. února 2010

Nějak se to komplikuje

  Po dlouhé době jsem dnes byla v kině. Cílem byl nejen film, ale i příprava Světa knihy. Sešla jsem se s paní šéfredaktorkou časopisu Překvapení, která bude mým mediálním partnerem. Sraz byl na Flóře, kde se vždycky cítím tak trochu jako mimozemšťan. Ať tam člověk přijde v kteroukoliv denní (a v podstatě i noční) hodinu, vždycky jsou tam mraky lidí. Asi nakupují? Nebo tady tráví svůj volný čas. Pamatuji blahé paměti na zadanou slohovou práci pro studenty kvarty. Téma znělo: Pobyt v přírodě. Dívka suše popsala nákupy v Tescu. Je tam prý také nějaká zeleň a ona nikde jinde volno netráví. Vyrazilo mi to dech jen o něco méně než Miss dobré naděje (rozuměj mys Dobré naděje). Zdá se tedy, že palác Flóra je pro mnohé takovým mysem dobré naděje. Mě sice spíš odpuzuje, ale do kina sem občas chodíme. Tak se stalo i dnes. Po plodné debatě nad sklenkou vína ohledně toho, jak nejlépe růst s knihou, začala druhá fáze večera. Tentokrát to byla romantická dávka s prozaickým názvem Nějak se to komplikuje. Jsem velkou ctitelkou herectví Meryl Streep, takže jsem očekávala zajímavý příběh. No, místy moc americké – zejména přecitlivělé a emotivní děti, psychoanalytik apod., romantika pro starší a pokročilé, ale čas se nevlekl, místy velmi zdařilé vtipy, takže celkem příjemná relaxace. Trochu mě udivila nadváha někdejšího sexsymbolu Aleca Baldwina, která tady sice měla svůj význam, ale i mezi hollywoodskými stars čas oponou trhnul. Ale Meryl výborná jako vždy.

6 komentářů:

  1. Film jsme viděli a líbil se nám. Doma jsme si ještě pustili další film s Meryl kde hraje psycholožku a léči Umu z rozvodu, než zjistí, že chodí s jejím synem :o) vidět Meryl jako rozhozenou psychoanalytičku je zážitek

    OdpovědětVymazat
  2. Já multicentra taky moc nemusím, ale jednou za čas mě naše slečny vytáhnou na nákupy. Musím uznat, že je to pro mě změna, protože většinou jsme doma s Járou. Ale stačí mi chvilka a rychle pryč...
    Kina celkem využíváme, protože normální kino začíná v 18 -19 hodin a to se vůbec nechytáme. Pro nás může kino začít nejdříve po 21 hodině, ještě se totiž nenašel odvážlivec, který by dobrovolně našeho nespavce uspal. Co mě tam ale strašně rozčiluje, jsou pozdě chodící diváci.
    Na filmu jsme s mužem také byli a mně se líbil, já se smála jako blázen, muž o něco méně:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Joo miss dobré naděje...to jsem kdysi viděla kreslený vtip. Stály misky v plavkách a jedna měla šerpu miss Amerika, další miss Venezuela a třetí šerpu a nápis miss Dobré naděje...tak jestli to nebyla dcera pana kreslíře. :o)
    Alec Baldwin je konečně kus chlapa. ;o) Já nevím, ale je to nespravedlivé. Těm chlapům to sluší i když stárnou a tloustnou...
    A jsem ráda, že debata byla plodná. Přiznám se, že nějak nevím co si pod projektem "Rosteme s knihou" představit. Teda vím...ale asi to nebude ono. :o)
    A v kině jsem byla s mužem naposledy před 10-ti lety. To jsem ještě byla mladá a krásná a monomatka a o tom co budu zažívat za pár let jsem neměla ani tucha. A byla jsem tehdy hrozně moc nešťastná a zničená a v depresi. A kdybych věděla, že mě trápí prd, tak bych se opláchla studenou vodou, dala si pár facek a užila si ty roky, kdy v podstatě jsem neměla žádné starosti.
    Ale to chce asi ten běh času...asi...

    OdpovědětVymazat
  4. Na rozhozenou psychoanalitičku Meryl se těším v neděli. Pozdě chodící diváci i mě ytáčí doběla, žel, s tím asi nic neudělám. Ale je to mor.
    Jestli je naše Miss dobré naděje dcera pana kreslíře nevím, ale možné je všechno. A s těmi chlapy to tedy nespravedlivé je, oni jsou dobře rostlí, my obézní:-)
    ROsteme s knihou zatím nevím detailně ani sama, ale nějak to snad doladíme
    A je pravda, že člověk časem přijde na to, že kdysi byl v pohodě, což si on tehdy ovšem nemyslel. Kdyby ale věděl, co ho čeká, třeba by se tehdy trápil ještě víc. Běh času je v tomto asi nutný, i když někdy bych uvítala, kdyby se zastavil:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Meryl snad ani jiná než výborná nebývá :-) dík za tip
    ...a ty mysy a miss Dobré naděje = :-))

    shopping je bohužel asi nejrozšířenější volnočasovou aktivitou dospívajících dívek...kde na to tedy berou??? ale je to tak :-(

    OdpovědětVymazat
  6. já mám naštěstí manžela, co chodí makupovat místo mě...a mě to vůbec nechybí:-(

    Mám Meryl ráda..je to paní herečka...

    OdpovědětVymazat