neděle 19. února 2012

Komerce

Cítím se být člověk nekomerční a imunní vůči konzumu a módě.  Nepodléhám módním diktátům a většinou jdu proti proudu. Módní značky mi nic moc neříkají a rozhodně nehodlám utrácet peníze na něco, co je předražené jen proto, že nese populární logo. Ale hoď kamenem, kdož jsi bez viny…
   Na jedné značce prostě ujíždím.  Sama nevím proč, je to iracionální, asi jen prostě tím, že se mi líbí. Je to Lacosta. Značka, která je typickým příkladem předraženosti, dát za triko dva a půl tisíce prostě nedokážuJ a nevím, jestli je to tím, že jsem škudla, chudák nebo pragmatik. Ale ta značka se mi i tak líbí. Vím, jak jsem svého času byla v šoku, když jsem na návštěvě viděla ženu, jak v tomto oblečku jde uklízet domácí zvířectvo.  Svůj údiv jsem si nenechala pro sebe a dostalo se mi vysvětlení, že jde o triko ze sekáče, kde se podobné kousky nacházejí za pár korun. Ale ,aleJ.?! Nu, jala jsem se tedy obcházet tyto druhé ruceJ a snažila se čas od času nakouknout to těchto obchodních zařízení, žel, takovou kliku jsem neměla. A tak se občas rozhodnu, že si Lacostu koupím! Pak dorazím na místo a ty ceny za prosté triko mě zas a znovu šokují, že ho nekoupím.  Zas a znovuJ.
 Ale dneska jsem koupila.  Ne, že bych snad něco zdědilaJ či změnila názor. Ale jak už jsem včera psala, během svých jarních psacích prázdnin likvidujiJ dárkové poukázky, a neproměnit poukázky do Paládia za Lacostu by byl pro mě hřích. Zejména, když je období slevJ. Takže mám doma svého vlastního Lacostu  (zlevněného J ) i se značkovou taštičkou, touha je ukojena, a zase mohu začít kritizovat komerci a nesmyslnou touhu po značkovém zbožíJ

9 komentářů:

  1. Gratuluji k úlovku krokodýla :)! Asi každý máme nějakou tu oblíbenou..mně se např. líbí Jackpot Cottonfield..třeba na něj taky někdy dojde.

    OdpovědětVymazat
  2. Vskutku je asi polovina (ne-li více) ceny značka. V podobných polokošilích jsme hráli bowlingovou ligu. Bez krokodýla s naopak vyšitým naším logem triko dva tisíce rozhodně nestálo.
    Budete hrát tenis? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mutile, tenis já ráda, ale klidně i v jiném triku:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám to sekáčový :o)...růžový. No a bez mučení se přiznávám, že mám slabost pro Jacpot, S.Oliver a Levis...jj, nějakou tu slabůstku človíček musí mít...když třeba nekouří...prostě je hodnej :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Krokodýlí farma se i u nás zabydlela.Ze začátku, jsme byli překvapeni, než jsme pochopili, že se nechovají plnokrevní v číně, ale v kolébce 3/4 rodiny, jak jsou levní:-D Ovšem, když potomstvo zjistilo, že za nákup čistokrevného "reptila" rodiče nedají ani halíř, šlo na brigádu a pořídilo si, tu potvoru, za své "škudlíky"!
    Musím přiznat, že pro tohoto neživého dravce máme i tak slabost a tak při slevách jdeme na lov!

    OdpovědětVymazat
  6. Já na značky taky nejsem, na rozdíl od syna je mi líto za to dát ty neskutečný peníze. Takže se orientuji na sekáče :-) A pak ujedu na perfému, když za svou oblíbenou vůní dám dva tisíce :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Jeee, krokodýlí značka. Já kdysi ani netušila, že je to značka. No na druhou stranu těch pár triček, co jsem doma měla, nejspíš taky nebylo pravých, ale krokouš tam byl. :-)
    Pěknou barvu jste si vybrala. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Před vánoci jsem se od kamarádky dozvěděla, že outletový Lacoste je prý ve štěrboholské Aréně... nevím co tam mají a za kolik, ještě jsem se tam nedostala, zatím jen posílám informaci dál...

    OdpovědětVymazat
  9. Tak tomu nerozumím, značky neřeším, ani na ně nemám peníze. :-)

    OdpovědětVymazat