úterý 31. ledna 2012

Vysvědčení

  Předávání vysvědčení je den, který mám ráda. V červnu samozřejmě mnohem vícJJ, ale ani lednové finále nezatracuji, byť…. Mám několik, vcelku bezvýznamných, ale přeci jen výhrad.J Nejvíc mi vadí, že den vysvědčení by měl být dnem slavnostním.
A není! Nevolám po darech a květinách, byť nepopírám, že jsou příjemné, ale v lednu se už dávno nic nedává, ani poupěJ.
Volám po odlišení od všedních dní, po tom, že děti mají přijít nastrojené, převzít si výzoJ -  jde přeci o výsledek jejich půlročního snažení, a zase jít domů. Třeba s rodiči na oběd, pohár či jen tak na procházku. Ve vyšších ročnících asi na rande nebo do báruJJ,  tam bych s rodiči moc neuspěla, ale prostě to nějak oslavitJ, ozvláštnit. Ovšem velmi těžko se to prosazuje v atmosféře, kdy se škola tváří, jako že jde o běžný den, učí (někteří i zkoušíL), a na konci dne se jim do ruky strčí onen úřední dokument. Bojuji s tímto nešvarem už léta, žel, marně. Tudíž i dnes jsem vysvědčení rozdávala poslední hodinu a nikterak se nehoršila nad jejich všedním oblečením a všední náladou. Co taky jiného lze po dnu běžného učení vyloudit, že?
  Ale abych nebyla nespravedlivá, mám pár dětí, které se vyfiknou a vnímají ten den trochu jinak. Ale je jich málo a dík patří samozřejmě jejich rodičům, kteří to vnímají podobně jako jáJ. Květiny  samozřejmě nebylyL a navíc ani nejsou pololetní prázdninyL, jsou přesunuty až na pátek, tudíž hned zítra nanovoLJ. Ale abych nebyla nespravedlivá, dostala jsem krásnou bonboniéru, takže sbohem dietoJ.
Mě ovšem dnes čeká ještě jedno vysvědčení, a to vyhlášení mých Deseti stupňů ke zlaté. A vidím to následovně. Deset dní bylo fakt dlouhých, takže vítěz je nabíledni. Je to ten, kdo odpověděl všech deset otázek. A další oříšek, byli to tři mušketýři, respektive dvě mušketýrky a jeden mušketýr. Zapeklitá situace, jak to vyřešit. Státního notáře nemám a rozhodovat mezi stejně dobrými výsledky je odjakživa pro mě problém.Tak jsem to nakonec vyřešila takto. Za vítězky označím obě ženy AMÉLII A MAJKU.  A MUTILA do třetice…tramtará:-).Ovšem, ráda bych odměnila i ostatní, takřka pravidelné soutěžící- a to je MARGIT a LEZARTS.Tím pádem je z vás docela sympatická pětka, číslo v den vysvědčení takřka symbolické. Pošlete – li mi na rejcka@seznam.cz vaši poštovní adresu a přání, kterou z mých tří knih byste chtěli, pokusím se Vám vyhovět. Doufám, že uspokojím všechnyJ .Když vysvědčení, tak s plnou parádouJJ.
             A

No a na závěr, ještě jednou děkuji za Vaši hru. Děkuji všem účastníkům i náhodným pozorovatelům, hrála jsem s Vámi ráda a těším se na další hravé dni. Hezký večer všem

9 komentářů:

  1. Jejda, já jsem vyhrál! Hurrrááá!
    Nepočítám-li sem tam nějakou výhru v kuželkách, tak už jsem nevyhrál něco už pár desítek let. :)
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. A to volno v pátek je lepší, máte delší víkend. Tak se k němu propracujte v pohodě, taky bez ztráty kytičky. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejprve gratuluji, výhercům a ze srdce jim přeji, že sipo pilném studiu, odnáší "červený diplom". Jsem (asi, věkem) dosti sebekritická a vím, že nemohu dosáhnout na dobrou známku, když chodím za školu. Odnáším si zato príma pocit, něco jsem se naučila a navíc jsem našla partu a "Bylo nás pět"! Věřím, že příště se naše řady rozrostou alespoň, jako 16 dílný román Jalna.
    Děkuji paní učitelce za milý zápis do "Třídní knihy"(u které se, mimochodem, mohu potrhat smíchem) a přeji hezké oslavy pololetí:-D!

    OdpovědětVymazat
  4. Huráááá, já jsem vyhrála? Naposledy jsem vyhrála své tři děti, to byla moje největší životní výhra. Děkuji za parádní soutěž a těším se na další.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ohromnou radost! Teprve teď jsem se dostala ke kompu a takové překvapení:)). Jako dítě a později student jsem většinou dostala v den vysvědčení knihu. Teď už vysvědčení ráda oželím, ale na knihu se budu moc těšit.
    Hezký večer a děkuji.

    OdpovědětVymazat
  6. Jejda, moc děkuji, to jsem opravdu nečekala, když jsem byla jednou za školou :-)
    Vysvědčení oželím a na knihu se těším vždy, v tom se shodneme s Majkou :-)

    A také se těším na další hravé dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Mrzelo mě, že jsem nestíhala se účastnit soutěže. Vítězům moc gratuluju! Těším se, že zase nějaká soutěž bude a já budu lépe stíhat :-).
    Klárka (2.třída) hrozně řešila, jaké šatičky a halenku si vezme, když jde pro vysvědčení. Měla mi moc za zlé, že jsem ji, vzhledem k mrazu, nacpala do teplých kalhot a svetru :-).

    OdpovědětVymazat
  8. I tak jsem ráda, že jste i chvíli hrála. Příště už bude něco kratší, deset dní je skoro maraton:-) A Klárce fandím a chápu ji i s oblečením, malé děti většinou ještě ta pravidla ctí ( ikdyž chápu i to, že mráz tomu včera nepřál:-) O to víc mě pak mrzí, když se někdo vyfikne, ostatní ne, on se cítí hloupě, že je sám a příště už také nepřijde. Takže já slavnostnímu oblečení fandím. Jen by mělo být tepleji:-)to ano

    OdpovědětVymazat