pátek 20. ledna 2012

Deset stupňů ke zlaté

Pamětníci, ale hodně velcí pamětníci, možná tušíJ něco o průkopnici televizních soutěží, která se spojuje s moderátorskými začátky Bédy Trávníčka alias Přemka PodlahyJ. Moc si na ni nepamatuji ani já, jen se mi matně vybavuje, jak naše v jádru soutěživá rodina zasedla k černobílému televizoru a napjatě sledovala své oblíbené soutěžící, jak stoupají k jakési pomyslné zlaté (to jsme si u černobílé televize museli domysletJ )desítce. Ovšem název mi utkvěl v hlavě i přes propast času, tudíž něco podobného využiji ve své stylizované soutěži. Takové moje, pane, pojďte si hrát. Tudíž zkusím vyplodit deset otázek, každý den jednu. A vítěz, respektive nejrychlejší vítěz, neb asi nevymyslím nic intelektuálně náročného, jelikož je před pololetímJ, získá knihu. Určitě Třídní knížku, jistě i Odnikud jinam, možná i Jana Heřmana. Jen ještě nevím, která bude určená jako první, druhá nebo třetí cenaJ. Samozřejmě nevím, zda bude pro Vás, čtenáře, atraktivní soutěžit zrovna o tyto ceny, ale jsme komunita hravá a soutěživá, takže snad se pár hravých jedinců najde. Tudíž deset stupňů ke knize může začít. Odpovědi nebudu pouštět jednotlivě,- aby se nenapovídaloJ, ale každý večer po deváté hodině, kdy bude denní uzávěrkaJ. A zítra- už doopravdy - začínámeJ

                                    Carpe diemJ

6 komentářů:

  1. Deset stupňů ke zlaté si pamatuji velmi živě a mohu potvrdit, že to byl opravdu velmi oblíbený pořad i v naší rodině. Ony vůbec ty vědomostní soutěže byly takovým odreagováním.
    Dnešní soutěže, tedy pokud nějaká je, typu Máte padáka a Nic než pravda (či jak se to jmenuje) se s tímto pořadem vůbec nemohou srovnávat. A to nemyslím částku výhry.
    Já sice moc soutěživý nejsem a dvě ze tří cen mám doma, ale proč si nezahrát. Šup sem otázku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já sice nejsem soutěžní typ, ale knížky mě lákají, tak souhlasím s Mutilem "šup sem otázku" :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zkusím se dostat na cenu "Heřmana":-D S údivem jsem zjistila, že i já patřím k pamětníkům pořadu:-(
    Snad nic nepropásnu?

    OdpovědětVymazat
  4. A to já zas ještě žádnou z cen nemám,takže než se dostanu konečně do nějaké civilizace,kde mají i knihkupectví,tak by se výhra hodila :-)) Už jsem taky zvědavá,protože i já deset stupňů ke zlaté pamatuju.

    OdpovědětVymazat
  5. Já už teda asi taky dost pamatuju :-)) Ceny jsou hodně lákavé, tak hrajem!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Já si to nepamatuji. :-) Ale na Třídní knížku mám zálusk. Jenže s 10 silnými léky na bolesti nevím málem ani jak se jmenuju, no uvidíme.

    OdpovědětVymazat