sobota 10. února 2024

Hledáme

 Zní to dneska skoro jako inzerát. A vlastně to inzerát svým způsobem je:-) 

Jako Moje velké přání bychom rádi splnili přání. Přání formou zážitku, neposkytujeme finanční dary ani jiné hmotné záležitosti. 

Nabízíme splněné přání.  Či splněná přání, čím více, tím lépe.

Jen najednou není komu. Přání jsou buď nereálná, jako: "vezměte mě do Vegas." 

Tak to opravdu nedokážeme. 

Nebo: "chci na večeři s Meryl Streep." 

Tak ani to neumíme. 

Stejně jako zbožná přání typu, že: mým největším přáním je být znovu mladý. Nebo týkající se zdraví. Víme, že zdraví je všechno, že je to základ, ale zdraví prostě nenabízíme. Ani to mládí, byť by to bylo krásné. 

Ale do divadla můžeme jít kdykoliv a kamkoliv. Třeba. 

Někdo se chce podívat na místa svého mládí, jiní zase chtějí jen do cukrárny na dort a kávu. Dovezeme, přivezeme, doprovodíme.

Byli jsme v Národním i jiných muzeích, v galerii, jedna paní chtěla letět balónem, tak letěla. Chodíme do botanické i do zologajdy. Bereme zájemce na setkání s osobnostmi našeho kulturního světa. Pošleme na masáž či do lázní. 

A určitě by mě napadlo ještě plno dalších přání, z nichž mnohá lze najít i na webových stránkách.

Tam si lze vlastně i zakoupit knihu Báječné babičky, úžasní dědečci, která se už pomalu doprodává, ale zakoupit ji ještě lze. Vzpomínky vnoučat na své slavné prarodiče. Zajímavé čtení. 

A moc mě těší, že aktivní přispěvatelkou je i moje bývalá studentka Andrea, vnučka Vladimíra Komárka. Už jen z toho důvodu mě ta knížka těší dvojnásob:-).

V poslední době jako Nadační fond Moje velké přání trochu expandujeme i z Prahy. Plníme tedy přání už vlastně všude. 

A hledáme i nové nápady, co třeba bychom mohli nabídnout, aby to bylo pro potencionální příjemce zajímavé. Víc hlav vždycky víc ví. 

A třeba znáte někoho, kdo je osamělý a o splnění nějakého přání si sám neřekne. Pak nás můžete propojit, kupříkladu:-).

Nebo společně vymyslíme zajímavou nabídku přání, která rozšíří řady spokojených příjemců splněných přání. ...

A nebo se tady prostě jen dozvíte, že existuje Nadační fond Moje velké přání, který z Letné proniká dál a dál, snaží se nějak pomáhat a funguje opravdu na principu splněných přání. 

A to je zatím vše. Docela dlouhý inzerát, tedy:-),

 I když je to vlastně spíš než inzerát takové zamyšlení nad činností fondu a hledání cest, kudy se letos bude ubírat. A v únoru je už čas začít plnit letošní přání.  Začíná rok Draka, právě dnes. 

Tak jestli nějaké přání máte, nebojte se si přát...






Žádné komentáře:

Okomentovat