sobota 9. října 2010

Nákupy v Pařížské

Jsou ženy, které nakupováním relaxují, a jsou jiné, co využívají všemožných záminek, aby se putování po obchodech vyhnuly. Zcela určitě patřím do druhé skupiny. Čas od času ovšem konvertuji a naprosto dobrovolně se vypravím provětrat peněženku. Většinou mě vybudí nějaká akutní potřeba. Pak ale nedokážu přijít domu s onou jednou konkrétní věcí, ale vracím se jako nákladní soumar.:-)
   Včera byl podvečer jako stvořený na nákup nějakého podzimního outfitu. Už jsem si to párkrát zkusila, zatím neúspěšně. Ostatně ani včera jsem nepřinesla domů nic z toho, pro co jsem se vypravila. Ale zato mám zážitek z Pařížské. Naše nejdražší ulice, tudíž v nakupování úplně jiný level, na který jsem ještě nepostoupila. A patrně nikdy v životě nepostoupím. Většinou tady jen rezignovaně bloudím od Cartiera k Bossovi, kouknu na Pradu a kolem Versaceho prošustím k právnické fakultě na tramvaj:-), která mě odveze někam do Tesca. Ovšem včera jsem tam nakupovala:-).Sháněla jsem totiž kapsle do kávovaru, a podle vševědoucího internetu se dají koupit právě jenom v Pařížské. Nu, když to jinak nejde, nezbývá, než zkusit pole neorané. Nespresso je hned vedle Prady, takže jsem se vnesla do obchůdku, jako bych si zrovínka odskočila ze svých běžných luxusních nákupů. A fakt je to tady jiný level. Cítila jsem se jako královna. Obsluha mile nevtíravá, ochotná (asi hodinu předtím jsem byla v Datartu, kde jsem musela toho prodavače uhánět, aby si mě vůbec všiml, ale to je na jiný příběh,:-()
   Tady se o mě starali, kávu k nákupu mi nabídli, kapslí měli opravdu nepřeberně. Odnášela jsem si je nejen v luxusní taštičce, ale i s luxusním pocitem, že to tedy byl opravdu nákupní zážitek. A zřejmě v té euforii jsem na rohu ulice objevila kabelku, která byla tak levná, že jsem nevěřila, že v Pařížské taková cena vůbec může být. Šla jsem si jí prohlédnout, jestli třeba není prokousaná od myší, když je tak levná. Nebyla. Ale byla už předloňský model, jak mi ochotně vysvětlila prodavačka. Aha, chápavě jsem pokývala hlavou. Ještě jednou koukla na cenu a byla moje. S předloňským modelem já udělám parády ještě řadu let. A nekupte to, když i ve výprodeji na Letné jsou tašky třikrát dražší.
    Kabátek na podzimní plískanice tedy stále nevlastním, ale nakupování tentokrát splnilo svůj účel. Příjemně mě uklidnilo a naladilo. Z toho plyne, že by se mělo co nejdříve zopakovat:-). Tedy pokud se zase zadaří v Pařížské:-) V narvaném Tescu, kam chodím mnohem častěji, mi to tak nejde:-)

3 komentáře:

  1. :-)) díky! hezké počtení na nákupní téma :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mě občas vytáhnou na nákupy dcery a máme to jako dámskou jízdu, je to fajn:-) Horší, když něso potřebuju, to většinou nekoupím nic...Kabelka je základ, teď to jen doladíte novým kabátkem:-)

    OdpovědětVymazat
  3. No tak gratuluju..z pařížské tedy nic nemám..a netuším, zda to někdy bude jinak:-)

    OdpovědětVymazat