neděle 10. října 2010

Zbořený Kostelec

Je opravdu zbořený. Je to zřícenina nedaleko Týnce nad Sázavou a stala se cílem našeho zjevně posledního baboletního výletu. Odbočku k němu jsme míjeli léta, dnes jsme se rozhodli vyškrábat až na horu. I Zachariáš šel s námi a měl s výškovým převýšením zjevně nejmenší problém. Ale vyfuněli jsme tam všichni a stálo to za to. Zřícenina je to překvapivě veliká, kdysi tady musela být obrovská tvrz patířící pánům z Týnce. Trosky zdí evokovaly dobu dávných rytířských hostin a turnajů, romantika sálala ze všech koutů. A výhled do kraje, ač s kapkou adrenalinu, stál také za to. Pojali jsme to jako takovou symbolickou bránu do nadcházejícího podzimu. Jak je vidět z neostré fotky pořízené mobilem, doufáme v jasné zítřky:-)

4 komentáře:

  1. Výhled do kraje je nádherný, snad budou takové i ty naše zítřky:-) Před chviličkou jsem četla, že má být takhle pěkně ještě 2 týdny, tak třeba ještě nějaký baboletní výlet zvládnete.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné... Miluji zříceniny. Taky si vždycky představuji, jak to tam vypadalo před stovkami let, jak se žilo a tak... Umět tak cestovat v čase!!

    OdpovědětVymazat
  3. Výhled krásný, výlet asi taky, dle popisu. :o)
    I když u nás se už nevítá podzim, ale vyhlíží sníh. Jak jsou ty děti nedočkavé. Pro mě by letos nemusel být žáden, ale asi budem, když vyjdou předpovědi chodit v kožichu až do léta. :o))

    OdpovědětVymazat
  4. Fotka je krásná..i kydž je jen z mobilu.

    OdpovědětVymazat