neděle 17. října 2010

Flirtující stařenka

Šla jsem z nákupu. Ráda chodím v neděli, nakoupím v relativním klidu na celý týden a pak je klid. Před domem klasicky hrabu v tašce, hledám klíče. A oslovil mě muž. Musím konstatovat, že pěkný. Ptal se na cestu. Tak jsem mu to vysvětlila, potěšila oko pěkným pohledem, který byl až netradičně vysoko. Pán byl totiž extrémně veliký, prostě kus chlapa. Nejsem žádný trpaslík, přesto jsem musela hlavu hluboko zaklánět. No, oko se potěšilo, pán odešel a já hledám dál. A najednou hlásek.
„To byl ale fešák, že jo?“
Ohlédnu se a za mnou stařenka. Malinká, drobounká, jako věchýtek: řekl by vzletně nějaký obrozenec. Vykulila jsem oči a souhlasně přikývla. A paní, zálibné pomrkávajíc po chlápkovi, který mizel v rohu ulice, mi spiklenecky špitala. „To jsou dneska chlapi, to snad ani dřív nebývalo.“
No, nevěděla jsem, co říct. Paní bylo minimálně pětasedmdesát, ale procházející golem ji zjevně učaroval. Chápavě jsem pokývala hlavou, že ano, pán je opravdu fešák a spolu za ním pohlédla. Kdyby se pán otočil, asi by si myslel své, ovšem paní to pořád leželo v hlavě. Jak je obrovský, zajímavý a kdo ví co ještě. Mezitím jsem našla své klíče a chystala se opustit arénu, kde jsem se stala nechtěnou účastnící reality show. Paní mi ale ještě potřebovala sdělit pár poznatků, jako že je dnešní doba podobných mužů plná (no tady bych s ní mohla polemizovat, ale mlčela jsem) a škoda, že to nebylo dřív. A se zálibným úsměvem na vrásčité tváři mě opustila. Musela jsem si poručit, abych zavřela překvapením otevřenou pusu, konečně odemkla a odvlekla nákup domů. Jeden by neřekl, co všechno ho může na ulici potkat. Neděle plná překvapení. Někdy lehce pikantních a nečekaných. Jsem zvědavá, jak budu reagovat já, ve svém stáří. Jestli se ovšem dožiji:-)


4 komentáře:

  1. Parádní ilustrační fotografie :-))

    OdpovědětVymazat
  2. :-)) chichichi- chlípná stařenka! :-) ... a kam chodíš na ty ilustrační fotky? Já si je tedy vytvářím sama- no a někdy musí čtenář hooodně zapojit fantazii, aby mu ilustrovala to, co jsem měla v úmyslu :-))

    OdpovědětVymazat
  3. doufám, že ve stejném věku budu také přemýšlet o mužích :)))

    OdpovědětVymazat