úterý 8. června 2010

Já jsem Tvé stáří

...... vtírala se mi celý večer do podvědomí depresivní píseň Michala Kocába.
   Přesto, že jsem se zařekla, že do divadla Kalich už nikdy více, dnes se odmítnut nedalo. Pozvání na koncert Hany Hegerové nechodí každý den, a kvůli této první dámě našeho šansonu jsem byla ochotná vydržet i klaustrofobické, nepohodlné a neútulné prostředí divadla Kalich. 
Recitál této šansoniérky byl samozřejmě beznadějně vyprodán a ve stísněném hledišti se sešlo nebývalé množství příznivců její hudby. Hudba je lék na duši, po pracovním dnu se s ní báječně relaxuje. Tak to mám nastavené, proto jsem se na šansony v jejím podání hodně těšila.
 A bylo to hezké, ale i smutné. Prostě to stáří už tady je, bohužel...
   Když jsem si pak doma pustila její CD, byla to jiná časová dimenze. 
I tak to ale byl zážitek, být s ní naživo. Přestože ten ubíhající čas prostě bolí.

9 komentářů:

  1. Uf, uf jde mi z toho mráz po zádech, naproste jste vystihla podstatu věci. Otázka je, co, nebo kdo ji k tomu vede? Přeji už jen příjemnější kulturní zážitky.

    OdpovědětVymazat
  2. Když mě zrovna nic nebolí a nepodívám se do zrcadla, mívám takový skvělý pocit, že je mi o tak o dvacet let méně. Jestli zpěvačce u toho asistuje ještě nějaký ten němec je to jasné proč to dělá. Škoda zpěvačky veliká ale čas neúprosně běží. Nám všem. Jen nám asi nikdo nezatleská. Ani ze slušnosti.
    Medardova kápě byla opravdu vydatná.

    OdpovědětVymazat
  3. Smutné čtení, stáří ... jak se s ním vyrovnat je na každém z nás ... zda to důstojně ustojí. Na pomezí Vysočiny a Železných hor nespadla ani kapka, tak ještě nelámejte nad počasím hůl :)))))

    OdpovědětVymazat
  4. Já byla s mamčou na jejím vystoupení před 2,5 lety. To byla ještě fit, sice špatně chodila, ale měla ještě elánu na rozdávání. Moje maminka byla tenkrát nadšená. Ona nikam nechce chodit, ale na Hanu Hegerovou se mnou šla. Na otázku proč to dělá, no, nejspíš je hodně těžké poznat čas, kdy je dobré přestat. Taky asi bude kolem ní hodně pochlebovačů, kteří se na ní přiživují. Co vím, vystupuje málo a vždy je vyprodáno...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tos mě tedy rozčarovala... zůstanu raději u poslechu CD. Jojo, umění včas odejít... tolikrát osvědčeno v praxi...

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem naposledy na jejim koncertu byla nekdy pred dvema lety a bylo to moc fajn.
    Je opravdu skoda, ze se prihodi takove "nehody".
    Krista

    OdpovědětVymazat
  7. Já myslím, že to trochu přeháníte. Kapela Hany Hegerové je all stars team, který by se rozhodně se jmény jako Petr Malásek a Robert Balzar neztratil, v divadle Kalich mají z větší části vinikající repertoár, za který si já osobně ráda připlatím. Ani Vás asi nenapadlo zamyslet se nad tím, že to třeba je právě paní Hegerová, která potřebuje ten kontakt s publikem a že to je třeba to, co ji drží nad vodou.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  8. No Jitko..tos to dostala:-) Ve vlastním blogu ale člověk může snad přehánět...vlastními slovy....

    Mám Hanu Hegerovou ráda...cením si jí...ale věřím ti, že umění odejít včas je dost důležité umění...A že to člověka může rozčarovat...a je to smutné...protože je to hvězda, která by neměla skončit tak, aby vzbuzovala soucit...

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, to jsem to dostala. Nicméně mám čisté svědomí, protože já se nad tím zamýšlela, což snad je z toho textu patrné. Paní Hegerovou mám moc ráda a bylo mi jí hodně líto. Jestli jsou ti ostatní al stars team si netroufám hodnotit, ale kdyby tam byla kapka lidskosti a soudnosti, tak toto nedopustí. A že divadlo Kalich je hrozné, na tom si trvám a jejich repertoár není vynikající /viz Nahniličko/ Ba ani vinikajicí:-) (je mi líto, to jsem musela. Profesionální deformace:-)

    OdpovědětVymazat