neděle 13. června 2010

Vltava



Ne, nekoupu se v horkém červnovém dni ve Vltavě, jak by se možná na první pohled mohlo zdát:-)
Podobné atrtibuty se nám teď pohupují na řece mezi labutěmi a plastovými (i jinými) odpadky. Ocitla jsem se totiž dnes po dlouhé době na nábřeží a šla podél Vltavy. Bez brýlí mě v první chvíli tento pohled vyděsil, vskutku jsem viděla na dálku živého člověka. Až moje dioptrie mi vysvětlily, že se jedná o umění. Konkrétně  mladé umění, které nám obzvláštňuje pohled na řeku. Krom této půvabné dámy tam trčí z vody topící se nohy a pluje potopený domeček. Víc exponátů jsem nestihla, neb buď byly mimo moje zorné pole nebo se ztrácely v již zmiňovaných odpadcích. Nemají to vodní živočichové uprostřed Prahy jednoduché. Člověk je ovšem tvor odolný, neb mnoho lidí se doopravdy v řece koupalo. My jen nakrmili labutě a pokračovali směrem na Vyšehrad. Aniž bychom předem tušili, že u Vltavy ještě stihneme výstavku:-)

...

1 komentář:

  1. Ano, já znám živé!!lidi, kteří rádi chodí do Žlutých lázní a ve Vltavě se neohroženě koupou! Tak si říkám, jestli jsou ONI tak odolní, nebo já tak zhýčkaná.

    Umění plovoucí po řece je skvělý nápad. Já to spolkla i s navijákem- musela jsme si fotku zvětšit, abych pochopila :-)) Tak se třeba taky vypravíme na obhlídku ...

    OdpovědětVymazat