sobota 21. září 2024

Omlazení

 Pojala jsem myšlenku, že by bylo dobré zbavit se vrásek kolem očí. Zakoupila jsem pro ten účel drahý krém, který sliboval vyhlazení jemných vrásek. 

Bohužel, zvolila jsem jiný typ kosmetiky, než který běžně užívám. V nějakém zacykleném přesvědčení, že snesu všechno, včetně indulony. Vždycky to tak bylo. 

Jenže, jak známo, časy se mění. 

Natěšeně jsem si natřela oční okolí a čekala na zázrak. Dostavil se už třetí den. Probudila jsem se uprostřed noci. Šíleně mě pálilo všechno kolem obou očí. Nejdřív jsem myslela, že je to třeba pláčem ze spánku, někdy se mi to během příliš živého snění stává, že se podvědomě rozlítostním a tečou mi slzy. 

Ale ne, nebylo tomu tak. Nastoupila drsná alergie na nový nevyzkoušený krém. 

Kolem očí se vytvořil viditelný otok, místy hodně barevný. A místo jemných vrásek jsem náhle měla hluboké rýhy. Věkově jsem se svou vizáží rázem posunula do generace mých rodičů, neřku-li až prarodičů. Zbavit se toho nešlo. 

Nepřálo mi ani počasí. V horkých letních dnech by na brýlích proti sluníčku nebylo nic neobvyklého. V šedém deštivém podzimním nečase to bylo dost neobvyklé. Nic jiného mi ale nezbývalo, pokud jsem nechtěla čelit neustálým dotazům na moje zdraví, psychiku či náhlou nevolnost. 

A protože často dělám z nějaké prapodivného důvodu chybná rozhodnutí, nezklamala jsem sama sebe ani tentokrát. Šla jsem s tím do bazénu. Nejprve jsem si lebedila, že chladná voda na rozbolavělé oční okolí působí blahodárně. 

Pak ale přišel ke slovu chlór, který rozbolavělou pokožku vybarvil takřka do černa a vybavil mě téměř obřími kruhy nejen pod očima, ale kolem očí. Rázem jsem měla oči jako výrazné animované zvířátko. Ta mají být ve své podstatě roztomilá, ale toho dojmu jsem před zrcadlem skutečně nenabyla. 

Vrásek jsem se opravdu nezbavila. 

Dva týdny jsem se pohybovala po světě jako zombie, až po zásahu mojí paní kosmetičky jsem zase začala vypadat přijatelně. Adekvátně svému věku. 

Zázračné krémy  letěly do koše. Zlatý můj milý starý dobrý Payot. A možná i ta indulona. 

I když na experimenty už jsem raději rezignovala. Nechám tomu volný průběh, i těm vráskám kolem očí. 



Žádné komentáře:

Okomentovat