čtvrtek 22. srpna 2024

Odstávky

 Omlouváme se, ale udělat to musíme, moje "velmi oblíbená" hláška na dálnicích a jiných veřejných komunikacích. 

Nemám ji ráda, ale snažím se ji nevnímat a nějak chápat, že vědí, co dělají. 

Nicméně, pořád, ač se snažím, některým rozhodnutím ve veřejném plánování úplně nerozumím. Nechápu.

   Nerozumím kupříkladu hermeticky uzavřené Praze 7, prostě udělat se to musí, tak zavřeme všechno, naráz! Postupně se to asi dělat nedá...??

   Stejně tak moc nechápu totální omezování MHD v době prázdnin. Asi hraje nějakou roli myšlenka, že v době dovolených bude ve městě méně pracujících, byť dávno už odzvonilo časům, kdy se z Prahy odjíždělo na letní byty a ve městě opravdu nikdo nebyl. Dnešní doba je o týdnu, maximálně dvou týdnech dovolené a pak se mnozí vracejí zpět do pracovního procesu. A pak je čeká nejen prázdninový provoz MHD, ale hlavně nekonečné změny tras 

a výluky. 

Zajímavé zejména pro cizince, kteří v létě zaplní město ve mnohem větší míře. Ovšem, těžko se někam dostávají. Jedete si tramvají kupříkladu desítkou, ze které se uprostřed trasy stane pětka a jede úplně jinam. Hlášení, pokud tedy jsou, jsou většinou v češtině a zmatená, domorodec má problém se vyznat, natož cizinec. Nu, ale udělat se to musí. 

   Odstávka plaveckého bazénu během takřka celých prázdnin také patří ke věcem, které moc nechápu. Koupání ve Vltavě určitě není dvakrát příjemné a bazén zavřou na víc než půlku prázdnin, protože pravidelná odstávka. Kam s dětmi, které musí zůstávat ve městě asi nikdo neřeší, protože, a to je moje vysvětlení těch záhad, o tom ty hlavy pomazané nepřemýšlejí, je jim to jedno. A zaštítí se onou mantrou, omlouváme se, ale udělat se to musí.

   Stromovka je kupříkladu rozkopaná z hlediska vyššího zájmu, udělat zde rychlodráhu na letiště. Věci jistě chvályhodná. Ovšem v půlce zatím stojí. Prý nejsou vyřízená povolení 

a další část trati, která je mimochodem u ruského vyslanectví, nemá povolenku. Jestli to je pravda, pak nechápu, že se do stavby pustili, protože to bude rozkopané asi dost dlouho. Bude z toho další stavební odstávka...?

   A to ani nemluvím o těch naplánovaných termínech. U nás se kupříkladu  zveřejněné termíny konce rekonstrukcí plynule mění, nejprve na značkách visel termín pátý červenec, pak osmnáctý a nyní už raději žádný, protože plány nevycházejí, nestíhají to. Jen to prostě musí udělat.

  Našla bych plno dalších rozhodnutí z moci úřední, které se vymykají zdravému rozumu. Prostě jim nerozumím. Asi to bude absence jakékoliv odpovědnosti.   Pouštět se do hlubšího rozboru asi nejde. 

Narazila bych na otázky inteligence, kompetentnosti, možná i korupce". Nevím, musím se spokojit s tím, že tomu prostě nerozumím.

Asi moje vlastní odstávka v chápání nesmyslných rozhodnutí.











Žádné komentáře:

Okomentovat