středa 14. srpna 2024

Mořský svět

 Pražská atrakce, která sama sebe anoncuje jako největší mořské akvárium v Čechách. Že je to předražené, je jasné při pohledu na jejich stránky. Kdo by tam chodil, napadalo mě vždycky. Za ty peníze? 

Nu, jak vidno, odříkaného chleba největší krajíc. Dala jsem se přemluvit, jako narozeninový dárek. Dobrá, přání se mají plnit. 

Jdeme tedy do akvária. Respektive do mořského světa. První zádrhel hned u vstupu. Taková atrakce a oni neberou karty. To jako fakt? 

Paní v pokladně mi agilně vysvětlí, kde je nejbližší bankomat. Prý asi tři sta metrů kdesi... Venku přitom tropické vedro. Tam se tedy trmácet nechci.

Zkusím ještě, zda nebere eura. Prý jo. Tak jdeme za eura. Nazpět mi samozřejmě vrátí v českých, kurz si zjevně upraví podle sebe. Ale nehodlám se hádat, jde o narozeniny, tak to nebudu kazit. Ale v duchu je mi jasné, že to byl fatální omyl. 

A tato moje idea o totální chybě se potvrdí uvnitř. Prý největší, ha ha. To je tedy bída s nouzí. Taková místnost, kolem kousek krátké chodby, jedna komůrka i na schodech, ale nic velkého.

Prý žraloci, lákají na stránkách. No, jsou tady, ale takoví minižraloci. Navíc, i těch je mi líto, plujou v malém prostoru pořád dokola, to je podle mě na hlavu, i na tu rybí. 

Vůbec, celé to působí tak zanedbaně, neudržovaně, nevlídně. A malé je to. Je to drahé i zadarmo, říkal jeden z účastníků, a má pravdu, předsedo. To je tedy atrakce, kterou naprosto upřímně nedoporučuji.

Kdysi jsme byly v jakémsi akváriu v Hradci Králové. A to byl jiný level. Tohle fakt za návštěvu nestojí. 


 







 

Žádné komentáře:

Okomentovat