neděle 18. července 2010

Ochlazení

Je ten letošní rok jako na houpačce. Nic není normální. Buď jsou extrémní mrazy nebo extrémní horka. Normálně nezaprší, když už, tak přívalové deště a kroupy. Dnes je o dvacet stupňů chladněji než včera. Je to příjemné ochlazení, ale mít problémy se srdcem, tak nevím, nevím!Takové výkyvy nedělají dobře ani nám, relativně zdravým jedíncům. Co pak tlakaři, srdcaři, astmatici a další? Je to prostě docela záhul.
 A v tom extrémním prostředí se občas líhnou extrémní myšlenky. A tak mě napadla VÝZVA. VÝZVA ČESKÝM KNIHOVNÍKŮM!
   Oč jde? Každý z nás zakládá blog  z jiných pohnutek. Někdo kvůli dětem, někdo jako deník, někdo jako terapii. Já ho původně zakládala na popud pana nakladatele na pomoc prodeje svých knih. Pravda, chytlo mě to i jinak, je to reflexe, deník, kontaktní místo:-) A těší mě to. Moc. Jak ten prostor, tak ty nově vzniklé vazby.
 Ale čas od času není od věci připomenout si původní účel. A tím byla propagace knih. Jelikož nakoupeno už jistě bylo, napadlo mě apelovat na knihovny.:-) Znám jednu šikovnou paní knihovnici, která koupila dvacet knih do knihovny. Ne každý totiž může vyhazovat peníze za knihy do knihovny vlastní.:-) A tak, když mě pan nakladatel "vytýká," že knihy se prodávají, ale jen po kusech, napadlo mě vrátit se k původnímu účelu blogu a zaktivovat případné čtenáře-knihovníky.!!!! Nakoupit knihy po x kusech do knihovny by bylo hezké:-) Usnadní to přístup čtenářům. A mě to udělá radost. A obohatí fond knihovny:-). Minimálně kvantitativně:-)
Osud spjatý s hudbou - Jan Heřman
Odnikud nikam.
A na http://www.jalna.cz/ jistě bude k domluvení i sleva pro hromadný nákup.
To je moje dnešní nedělní čtení.
Práce i v neděli:-)

4 komentáře:

  1. Tak to nepomohu, knihovník nejsem:-(
    Co se týká počasí, je mi zima, nějak jsem si na ta vedra zvykla:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko,s knihou nepomůžu.V létě je u nás knihovna zavřená:-(.
    A že není vedro?Juj jak já si to užívám.Líp zvládám naše nachcípání.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Jitko, jsem knihovnice, to Vy už víte :). Jak ráda bych nakupovala knihy po vícero kusech, ale bohužel, já sama s tím nic dělat nemůžu. Naše knihovna má vymezený rozpočet na knihy, těch, jak víme, vychází kvanta, a nemůžeme se zavděčit všem. Tudíž musíme nakupovat tak, abychom se zavděčili aspoň většině. Protože jsou knihy drahé, nemůžeme je kupovat na jednu pobočku po více kusech. Co se týče vaší knížky, můžu Vám doporučit, to co udělala jedna paní spisovatelka - knihy nám nabídla osobně. Nebo zkuste mail: nakup.knih@rkka.cz.
    Doufám, že jsem Vás pochopila správně a přeji hodně úspěchů.

    OdpovědětVymazat
  4. Pochopila a moc Vám děkuji. Zkusím to. Díky:-)

    OdpovědětVymazat