středa 21. července 2010

Dluhová past

Četla jsem onehdá, že čtvrtině domácností u nás hrozí dluhová past. Smutný příběh, pomyslela jsem si něco o nezodpovědnosti některých jedinců. Shodou okolností mi včera přišla nevyžádaná nabídka. Dosud jsem znala jen nevyžádané rady a spam. Jak vidno, nevyžádaných věcí může být víc. Psala mi Česká spořitelna. Sama od sebe mi nabídla půjčku. Můžu tam přijít hned, jen s občankou, bez ručitele. A mám ji okamžitě. Nabídli mi šedesát tisíc a výhodnou splátku, něco málo přes tisícovku. Nejdřív jsem to hodila do koše, pak se mi to rozleželo v hlavě a pořádně mě to vytočilo. To jsou snad metody nějakého Cofidisku či jak se to jmenuje. Ale seriozní spořka? Schválně jsem si spočítala, kolik bych musela vrátit skrzevá tu jejich výhodnou půjčku. Před devadesát pět tisíc korun!!!. A naštvala jsem se podruhé. To je tedy nehoráznost. Není to už lichva? A tak oficiálně, slušně, jeden by řekl, že Česká spořitelna je solidní jistota. A ona přitom používá stejně podloudné a nízké metody jako ty všechny pofidérní společnosti. Jsem ochotna věřit, že mnozí na jejich serioznost skočí. Zejména, je-li v okamžité nouzi. A pak je čtvrtina národa v dluhové pasti. Není divu, když se k takové nedůstojné lichvě propůjčují i takové podniky. Smutný příběh, myslím si něco o nezodpovědnosti našich finančních ústavů.


7 komentářů:

  1. mám s tím svou zprostředkovanou zkušenost.a bolestnou..nejen úplní blbci do toho spadnou:-(

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo, banky už dávno nejsou slušné. Mně Spořka na servisu24 neustále nabízí půjčku bez ručitele až ve výši 2300000. No nejsem cvok, abych jim na to skočila. A vytáčí mě to stejně jako vás. A něco o lichvě si říkám taky.

    OdpovědětVymazat
  3. Jj, RPSN se uvádí nejmenším písmem, tam nezodpovědný občan nedohlédne a prů..r je na světě.

    OdpovědětVymazat
  4. je to lichva.
    Zajímalo by mě, jaký "bič" se najde, aby toto jednání těch rádoby solidních bank zastavil.

    OdpovědětVymazat
  5. Mně už taky pár lákavých nabídek přišlo...Nelíbí se mi to, někteří lidé podmínky ani nečtou,v tu chvíli je to nezajímá,je to pro ně lákavá a snadná cesta k penězům. Peníze utratí často za kraviny a pak pláčou, když je ty příšerné úroky a poplatky doženou...

    OdpovědětVymazat
  6. Mrzí mě, že Vás naše nabídka rozčílila a děkujeme za zpětnou vazbu. Určitě není naším cílem přivádět klienty do dluhové pasti. Věřte, že velmi dobře a zodpovědně zvažujeme, kdo splácet půjčku zvládne a kdo nikoliv. Naše nabídky rozesíláme všem klientům v dobré víře. Pokud by Vás ale podobné nabídky rozčilovaly, pošlete mi prosím na sebe kontakt na email rnavratil zavinac csas tecka cz? Pokusím se zajistit, aby Vám již podobné nabídky nechodily.

    Roman Navrátil, Specialista komunikace České spořitelny pro sociální média

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavé, chtělo by se mi věřit panu Navrátilovi :-)
    Pokud mohu rád bych Vás požádal o přidání malého komentáře na fórum
    Fórum-web o dluzích, půjčkách, úvěrech, dlužnících, lichvářích
    http://www.nadluh.cz/
    Děkuji
    Vladimír Prokeš

    OdpovědětVymazat