sobota 1. září 2018

DogFest 2018

Jak už sám název napomíná, jde o parafrázi tolik oblíbených letních "fesťáků", které já z duše nesnáším. Proto je trochu paradox, že ten psí docela vítám. Navštívit ho jdeme ale jen proto, že je v dojezdu, takže ho máme takřka u nosu, respektive u čumáku. Nepředpokládám žádný řev ( krom kultivovaného štěkotu:-)) žádnou všudypřítomnou dunivou vtíravou hudbu, žádné narkomany, alkohol ba ani cigarety. Prostě čekám setkání pejskařů pod rádoby in názvem.Uvidíme. Tobiáš se těší. A já vlastně také.


(Foto : zdroj FB- oficiální stránka akce)
Fotka uživatele DogFest.

No, a ve finále jsme si to užili, byť počasí moc vlídné nebylo. Ale i ponuré, takřka podzimní počasí se dalo vydržet. Psů tam tedy bylo, různých velikostí, ras i vychování. Jen jezevčíky jsme potkali jen dva:-(, dvě jezevčí holky. Jinak šlo buď o čivavy, mopse, chrty atd... nebo naopak psí bojovníky. A na závěr prasátko:).
Většinou šlo o psíky spořádané, vzájemně se pozdravili, pohráli si a šli dál.O největší "rozruch" se tak paradoxně postaral jen jakýsi vzteklý hošík, který brnkal na nervy všem kolem svým vzteklým řevem. Maminka byla vzácně vyrovnaná ( co taky jiného jí zbývalo), ale byl to docela děs. I spoustu pejsků kolem to vystresovalo, dítě (asi pětileté!!!!) prostě nedostalo své a tak si to chtělo vydobýt řevem. 
Ale byla to jediná vada na kráse, jinak to bylo zajímavé odpoledne. Tobiáš si to náležitě užil. Byly tu soutěže, pamlsky, hry. Mnoho psů ( někteří majitelé tedy vskutku agresivní, ale těch bylo hodně málo, většinou šlo o milé lidi). Viděli jsme i psí přehlídku, závody i výcvik. Mohli jsme do libosti nakupovat psí potřeby. Prostě psí festival jak má být.










































Žádné komentáře:

Okomentovat