čtvrtek 6. září 2018

Chata na prodej

Konečně zase film který stojí za to vidět. Alespoň dle oslavných recenzí.Vypravili jsme se tedy  do kina na skvělou českou komedii, což tedy tak úplně není, byť úsměvné pasáže zde rozhodně nechybí. Je to  příběh k zamyšlení, řekněme i ze života. Z toho chatařského který údajně k Čechům patří. Asi jak ke komu, řekla bych. Ale budiž, říká se to. Výborné herecké obsazení, to bezesporu. Zajímavá podívaná snad také, byť jde o potisící objevovanou Ameriku. Mezigenerační vztahy v rodině. Nemají se moc rádi, ale krev přeci není voda a tak spolu žijí a nějak koexistují. K tomu nějací ti partneři dětí, v duchu dneška mezinárodní. Zde multikulturu představují divočejší nevyrovnaná Slovenka a klasicky precizní Němec. K tomu hysterická babička a senilní děda. Vztahy a vášně odhaluje alkohol, jako by to bez něho nešlo. Všichni se musí zmastit, aby to mělo nějaké grády. Živý medvěd v Posázaví v závěru filmu asi nepotřebuje moc komentář, jistě šlo o pokus o nějakou silnou filosofii, řekněme že zbytečnou. 
Nu, jak to shrnout?
 Není to dlouhé, to je největší plus celého filmu. Herci jsou opravdu výborní, hezké je i podzimní prostředí, kde se to celé odehrává. Místy přitažené za vlasy, někde hodně. 
Asi to stojí za vidění, ale v klidu jsem mohla počkat na televizi, spěchat do kina se (jako v poslední době skoro vždy) prostě nevyplácí. Ale na druhou stranu, nic lepšího v poslední době asi není, takže díky i za toto. Ono asi nemusí pršet, stačí když jen kape. Jak symbolické pro letošní léto.

Žádné komentáře:

Okomentovat