neděle 7. dubna 2013

Smrtelná nemoc




..na sedm: Rýmička, bývá většinou rádoby vtipně spojována s mužským vztahem k chorobám. Zatímco tvrdá žena přechodí takřka i choleru či mor, a ještě u toho stačí navařit, chodit do práce a postarat se o rodinu, muže skolí první kýchnutí na pohovku a vyžaduje trvalou péči.....
   Někdy proto stojí ty pány tvorstva napodobit..... 
Rýmička mě skolila právě na víkend, a mohu konstatovat, že je to takřka pořádná viróza. I proto jsem se rozhodla prokýchat se dnešní nedělí v posteli. A do ní si kromě rýmy pustím i notnou dávku erotiky.  Nechci zde ale rozebírat nějaké intimnosti, aby potencionální čtenáři předem nezkolabovali. Naopak, zůstanu věrná nedělnímu knižnímu okénku, které jsem teď chvíli zanedbávala. Onou zmiňovanou erotikou je Padesát odstínů šedi, které ke mně doputovaly jako dárek. Pojem erotická literatura ve mně totiž nebudí až tak velkou důvěru ohledně kvality četby a tak bych si asi knihu sama nekoupila. Možná i kvůli mohutné reklamní masáži, která mi knihu spíš zprotivila než aby mě na ni nalákala. Nicméně najednou ji mám a do čtení jsem se pustila. 
A ejhle, ona je to klasická variace příběhu Popelky a prince, určená spíš pro náctileté než pro dospělé čtenáře. Příběh chudičký, byť místy i vtáhnout do děje dokáže, to ano. Donekonečna opakované fráze a motivy (ono také co jiného v sexu a erotice než jen neustálé opakování) a to na skoro šesti stech stranách.  
Nu, typický úkaz toho, jakou moc mají media, která vám jako bestseller vychválí něco, co by jinak leželo na knižním pultě a pozvolna na to sedal prach. Zaslouženě. Místo toho je to knižní trhák a hit loňského roku. Nezaslouženě. Ale jak je vidno, podtitul erotický román dokáže prodat kde co.
       Ovšem do postele s rýmičkou tak akorát,to zase ano.:-)


3 komentáře:

  1. Tak v pátek jsem potkala celkem 3lidi, co tu bichli s sebou táhli a četli v MHD- z toho jedna slečna v angličtině. Nerada podléhám davovým psychózám a nebyla mi žádným důvěryhodným knihožroutem doporučena, takže ušetřím nejmíň 400, když si ten zázrak do knihovny nepořídím ;-)
    Uzdrav se! M.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, boj s rýmou je vyčerpávající,ale doufám, že zvítězím:-)
    A s knihou máš pravdu, ušetříš. A to jsou toho plné tři díly!

    OdpovědětVymazat
  3. No ale zase uznej, že s Jiráskem v posteli by ti tak vesele nebylo!!!Názor máme podobný, ještě bych dodala..., nu ale to až u kávy...:-) Míša

    OdpovědětVymazat