sobota 27. dubna 2013

Čarodějnice

Oblíbený český zvyk pálení čarodějnic se sice ve velkém chystá až příští úterý, ale ve škole je někdy něco s předstihem, takže se pálilo již v pátek odpoledne.  Jako takový očistný rituál,  na konci týdne spálíme všechno zlo a můžeme směle do klidných víkendových dnů. Nabízí se samozřejmě nějaká učitelská oběť, aby očista byla dokonalá, ale nic podobného se nekonalo. Netvrdím, že se podobné myšlenky nevyskytly, ale realizace nenastala. Ba dokonce ani žádné dokumenty, jako nepovedené písemky, ukradené třídnice či nevhodné žákovské se nepálily, v ohni zmizelo pouze dřevo, dodané ochotnými rodiči. Přeci jen, sehnat v Praze pořádné poleno (ve skutečném významu toho slova), je poměrně obtížné. Tak se na školním pozemku vesele provozovaly pohanské zvyky, které přišlo uctívat poměrně velké množství studentů. Možná nešlo jen o čarodějnice či vatru přátelství a míruJ (reminiscence na dobu minulou - možná bohužel i budoucíL), ale hlavně o následující Filmožrouty, které umožnily dětem ve školním prostředí celou noc sledovat vybrané filmy. Spojily se letos dvě akce v jednu, což je také trend doby: dva v jednomJ
Škola zvýšený nápor studentů vydržela, kantoři též, tudíž můžeme směle vstoupit do týdne, který přinese květnové dny, a doufejme, že i počasí.
   A skutečné „čarodějnice“, které se ve Stromovce plánují na konec dubna, a dle trendu dva v jednom budou spojeny se řvavým Majáles, mě děsí už dnes.  Je to pro Letnou stejná pohroma, jako fotbal. Peklo na zemi.  Je třeba najít azyl:-). Uniknout čarodějným rejům……….

Žádné komentáře:

Okomentovat