pátek 5. dubna 2013

Hovory o divadle

Rády bychom zpestřily naše Hovory o historii méně politickým tématem.  Jenže jakým a kde najít přednášejícího? Otázka takřka hamletovská, najít či nenajít?
Nu, zdá se, že našli, naši rádcové, našli ...:-) a dubnové téma by mohlo být o divadle. Doufáme tak, že rozšíříme i náš okruh posluchačů, které politický kontext minulosti až tak nezajímá a v divadle si mohou osvěžit své vlastní zkušenosti a zážitky? Zároveň věříme, že neztratíme i naše věrné posluchače a debatanty, takže je to hamletovské v mnoha směrech. Nicméně důležité je, že se divadelní přednáška chystá. Již máme i přednášející, dokonce zahraniční! Oslovili jsme známou slovenskou teatroložku, publicistku,autorku knih o Milanu Kňažkovi a Ladislavu Chudíkovi a v minulých letech i slovenskou kulturní atašé, Lubici Krénovou, která byla tak ochotná a svolila.  Tím pádem máme na divadlo kapacitu největší a rýsuje se i téma 
Historický kontext českého a slovenského divadla v Československu.....
    Milovníci divadla se tedy mají na co těšit. Avizuji již tak brzy,abyste si v návalu jarních akcí zaškrtli datum v kalendáři. Sejdeme se na Jiřího, tedy 24.dubna, zase v devatenáct hodin. A dokonce si můžete vybrat, zda chcete přednášku v češtině či v libozvučné slovenštině, paní Krénová vládne obojím:-)


                                                               Lubica Krénová

Žádné komentáře:

Okomentovat