úterý 16. dubna 2013

Psí narozeniny

Zachariáš již dospěl do věku, kdy by měl hrát roli důstojného pána. Dnes je mu jedenáct let,což je úctyhodný psí věk. 
  Přesto umí dovádět, lítat a blbnout úplně stejně, jako když byl štěně. 
Pravda, už si také rád pohoví a pospí, ale jakmile má možnost vyběhnout, vrací se jeho "reinkarnace zajíce", skáče a dovádí s obrovskou radostí z pohybu.
 Jelikož Zachariáš byl můj první, netušila jsem, jak moc dokáže pes obohatit váš život. Dnes již jsem "letitý pejskař" a život bez psa si zase neumím představit. A to i přes to, že Zachariáš je sice mazlíček (ba i rozmazlený), ale rozhodně nepatří k sociálně adaptabilním psům. Tudíž vypravit se s ním někam do společnosti je dost velký adrenalin. Přesto jsem za něj ráda a jeho energie je vskutku nabíjející. Doufám, že mu to vydrží ještě několik dlouhých let. 
              Dnes tedy oslavujeme jedenácté psí narozeniny:-)
         










                  

11 komentářů:

  1. Přeji tomu krásnému pejskovi všechno nejlepší, ať mu zdraví slouží a lumpačiny ho dál baví:)
    Náš pes je taky taková "reinkarnace zajíce", jaksi se mi nedaří odnaučit ho skákat a štěkat, když někoho vítá. A ač doma se většinou chová jako slušně vychovaný pes, ve společnosti se mění na neřízenou střelu... holt jezevčík no:))

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme, Majko.
    Asi to ti jezevčíci mají v genech. Ale je s nimi veselo a příjemno:-). Hezký den Vám i Vašemu psíkovi:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Také se připojuji s gratulací, s přáním všeho nejlepšího, hodně zdravíčka a elánu do dalších let. Zachariáš je opravdu fešák!
    Já měla psa 13 let, a když odešel, nenašla jsem odvahu si pořídit nového. Ale je pravda, že mi pomazlení s chlupatým čumáčkem moc chybí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, děkujeme. Pomazlení s chlupáčem je fajn, toho odchodu se také bojím. My máme ještě vlčáka, ten se bohužel bere ke konci a je to smutný příběh. Tak jen doufám, že se Zachariášem ještě pár dlouhých zim přežijeme. Hezký den přejeme:-)

      Vymazat
  4. Také přeji oslavenci vše nejlepší :-). My měli pudlíka, dožil se úžasných 18-ti let a "staře" působil až poslední měsíc, takže doufám, že tomu Vašemu elán vydrží také ještě hodně dlouho.
    Jindřiška z www.z-kultury-i-nekultury.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško, Zachariáš a já děkujeme. A doufám v těch osmnáct let, to by bylo moc fajn.
      Hezký den.
      A ještě chci říct, že Vás moc ráda čtu:-)

      Vymazat
    2. To je vzájemné, také si sem chodím ráda počíst :-)
      J.

      Vymazat
  5. Zachariáši, všechno nejlepší k tvým narozeninám! A ať svou dvojnohou vůdkyni smečky ještě dlouhá léta oblažuješ svou přítomností a svými psími kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. A těšíme se na Vaše psí zážitky:-)

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že se psí zážitky líbí :-) Ještě chvíli budou takto zprostředkované, ale po prvním květnovém týdnu budou již z první ruky :-)

      Vymazat