pátek 22. června 2012

Hovory H

Kvapem se blíží náš druhý večer hovorů o historii, tudíž začínám svoji reklamní kampaňJ
 Vyvěšuji zde naši pozvánku a srdečně zvu všechny zájemce nejen o teologické disputace,Jale o historii jako takovou. A jelikož Jan Hus nám nabízí jedno červencové volno k dobru,J možná by stálo za to, dozvědět se o něm víc. Třeba i proto, že už za tři roky se bude (předpokládám, že masivně) připomínat jeho život v souvislosti s kulatým výročím jeho kostnického úmrtí, tudíž je dobré vědět, jestli takové osobnosti, z historie hodně dávné, dnešek zajímají a mají mu co říct. Sama jsem zvědavá.
Přijďte si zpestřit konec červnaJ

Zde naše pozvánka .

Aneb náš pokus o Hovory H – v našem případě nikoliLHorníčkem, ale o HistoriiJ

        Nechceme se životem jen bezhlavě řítit, chceme se zastavit, pobavit se, něco dozvědět, prostě „pobejt“J.Proto naše Večerní nokturno. V galerii Marie Holé v Jilské ulici, která má genius loci (a skvělé vínoJ).
Pojďme se tedy lehce intelektuálně osvěžit. A protože i v historii se stále objevují nové skutečnosti, dopřejme si společně nových poznatků a starých vín, vzájemně si rozšíříme obzory a zkusíme hledat dosud neobjevenou odpověď na otázku, co je historie a co je pravda v historii.                 
            Naše druhé setkání věnujeme Mistru Janu Husovi a jeho roli v naší historii. Večerem nás provede historik doc. Jaroslav Šebek společně s ThDr.Pavlem Helanem z Katedry církevních dějin Husitské teologické fakulty UK, ale podstatnými aktéry jste právě Vy a Váš názor.
K diskusi, nebo jen degustaci skvělého vína, bychom se sešli 27. června 2012 od 19 hod. kavárně U Prstenu v Jilské 14 (www.uprstenu.cz). 
                                 Těšíme se a děkujeme za potvrzení účasti         











                                                                               

Žádné komentáře:

Okomentovat