pondělí 4. června 2012

Hemisféra

Zkouším. Děvče evidentně nemá ani páru, o čem je řeč. Do napjatého ticha jí ještě začne vibrovat telefon. Snažím se být nad věcí a neřešit zjevné porušení školního řádu (vždyť kolikrát jsem slyšela zvonit telefon v divadle, v kině, ba i na pohřbu jsem byla svědkemL), nýbrž vyburcovat děvče k nějaké intelektuální aktivitě. Lehké ironii se ale neubráním a kladu dotaz, zda si je jistá tím, že používá správnou hemisféru?
„Hemi…co?“  překvapeně se ptá studentka, budoucí elita národaJ. Vzápětí ve snaze rychle napravit svou reputaci mi sdělí, že ona používá Android! A ještě mi přistrkuje svůj mobilní aparát, abych se přesvědčila!!!
Nu, na to nemám slovJ. Dozkoušela jsemJ



9 komentářů:

  1. Bylo by to k smíchu, kdyby to zároveň nebylo k pláči...

    OdpovědětVymazat
  2. Zřejmě se ve vašem ústavu biologie neprobírá a látka ze základky už byla zasunuta hluboko do zapomění.
    Docela by mne zajímalo, jaká byla za toho androida známka a jestli byla nějaká reakce od ostatních stedentíků. Určitě někdo z nich o hemisféře už slyšel a zná. Nebo ne? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně přijde hrozný ten posun...suplovala jsem dějepis za kolegyni dlouhodobě nemocnou, bylo třeba známkovat. Probírali jsme Přemyslovce a Lucemburky, sama je miluju...Navzdory tomu jsem se ovládla a písemku sestavila lehkou, opravdu jen z toho základního /rozuměj tučně vytištěného/ učiva. Vytřeštěné, nechápavé pohledy žáků mě totálně konsternovaly. Rezignovala jsem a dovolila jim najít si odpovědi v učebnici, tiše jsem předpokládala, že budou tedy samé jedničky. Doufala jsem marně...pořád nechápu, jak mohli 4 žáci skončit se čtyřkami. V 8.třídě už by skoro měli umět i číst.
    Tohle by se před 20ti lety nestalo...i pětkař by s pomocí učebnice ten test napsal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to tak trochu vypadá, že se nám to heslo "Škola hrou" nějak zvrtlo a žáci si chodí do školy hrát (s nervama kantorů) a ne se moc učit. Ale to je velmi zkreslený pohled člověka mimo školství. Mnozí zainteresovaní, zejména ve vedení resortu, by mi to určitě vyvrátili.
      A že neznají Přemyslovce a Luxemburky? Nedivte se. Nezajímají je starší lidi v jejich okolí, tak co by se zajímali o lidi, kteří jsou už tisíc let mrtví. :) (Omlouvám se.)

      Vymazat
  4. Bůh nás chrań od takové elity národa!!!!!!!!!!
    ..smekám paní učitelko☺ ..to jsou svaté nervy ..!!!! ty vaše !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Inu slečna je naladěna na jiné vlně... podstatné pro ni jsou zkrátka jiné věci- a vzdělání? To hravě dožene do nejvyšší úrovně na některé z vyhlášených univerzit ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Kriste....too je na padnutí:-)))

    OdpovědětVymazat