pondělí 20. prosince 2010

AIDS

  HIV a AIDS bylo naše druhé víkendové téma na semináři. Máme teď samá taková pěkná, předvánoční:-) A protože tu všichni píší tak hezky o adventních nedělích, setkáních a dalších hezkých věcech, odsunula jsem AIDS z víkendu až na pracovní den. Je to takové všední téma. Všichni ho znají a každý se mu chce vyhnout. Na AIDS mě sice nic tak radikálně nepřekvapilo jako na drogách, údiv vzbudila snad jen informace, že ony obávané stříkačky neudrží ten virus až tak dlouho, jak si všichni myslíme. Čímž nechci říct, že bodnout se ve městě o pohozenou stříkačku je klid a pohoda. To není, ale pokud se tam injekce povaluje déle, můžeme mít kliku, že se nic nestane. Ovšem o takovou loterii jistě nikdo nestojí. Šokující je i fakt (to už není zjištění, to všichni víme) že na výzkum nejsou peníze. Respektive není tolik peněz, kolik by bylo třeba. Nu, hlavně že máme peníze na ty naše kluky ve vládě a v parlamentu:-(
   Vždycky, když slyším takhle odbornou přednášku o podobných nemocech, mám chvíli nutkavý pocit, že je to snad všude. To samozřejmě pomine. Teď si ovšem živě představuji, jak studentům vysvětlit, co je nejlíp ochrání. Podle paní docentky je to pravidlo ABC. Abstinence - být věrný – condom.:-) No, zejména s tou sexuální abstinencí je těžké uspět:-), ale další dvě pravidla by mohla zaujmout. Nu, jsem na to zvědavá.
A aby bylo také trochu adventu, u kostela svatého Antonína na Strossmajerově náměstí mají skvělý svařák:-)

3 komentáře:

  1. Milá Jitko, jako vždy skvělá pointa!:o)

    OdpovědětVymazat
  2. Dočítala jsem řádek o tom, jak nejsou peníze na výzkum a přesně mě napadlo něco o politicích a hle, oči došly na další řádek.

    A svařák závidím (jsem já to ale ošklivec, ale dlouho si ještě nedám :-)).

    OdpovědětVymazat