neděle 19. září 2010

Knihy kam se podíváš

V neděli se obvykle zaobírám knihou, dnes to ovšem bylo v množném čísle ,a mám z toho oči navrch hlavy. Ten byt se snad scvrknul, vůbec jsem netušila, kolik knih se vyvalí z nejrůznějších polic, poliček, koutů a já nevím, odkud ještě. Kolikrát jsem sama překvapená, jaké knihy vůbec vlastním. Ale hlavně je pořád nemohu narvat zpátky, prostě se nějak rozmnožily. Asi budu muset obdarovat nějaký antikvariát, jinak se postupně domů vůbec nevejdeme. Nejvíc to baví Zachariáše, kličkuje mezi hromadami knih a děsně se baví. Já už méně. Ale jinak barvy září, to zase ano. Jen by měl zítra začínat víkend, nikoliv pracovní týden.

    Užitečné využití přebytečných knih by bylo i pro Mateje Kréna. Můj oblíbený výtvarník z knih vytváří neuvěřitelná seskupení. Jedna je i u vchodu do Městské knihovny, takže ji mnozí z nás často míjejí. Je to neuvěřitelně kreativní člověk a jeho díla mě neuvěřitelně fascinují. A navíc je to i mimořádně milý, vzdělaný a příjemný člověk. Ovšem na nápad s knihami přišel jako první, takže moje věžičky by už byly pouhým plagiátem. Nicméně poskytnout bych je mohla. A Vám doporučit, narazíte-li někde na výstavu Mateje Kréna, zajděte. Stojí to za to.

3 komentáře:

  1. S knihami to má podobně mamka :o)) když naposledy tapetovali, tak tatínek při tahání beden a beden začal vyhrožovat rozvodem - pokud ještě jedna jediná kniha překročí práh domu. Takže posledních pár let knihy doslova "pašujeme", ale tok se rozhodně neztenčil Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné, že bychom taky doma vytvořili nějaké dílko:-) Máme stejný problém, já kvůli tomu chodím do knihovny, ale knihy stejně přibývají. Ale alespoň pomaleji:-)

    OdpovědětVymazat