pondělí 13. září 2010

Vdovou proti své vůli

Poněkud zavádějící název, protože opravdu neznám nikoho, kdo by byl vdovou o své vůli.:-) Snad jen Maryša.
V představení, které jsem včera navštívila, byl vdovou Martin Dejdar. Už z toho je patrné, že šlo o převlekovou, takřka crazy komedii.Jiří Lábus, Dejdar či Jana Synková řádili jak zamlada.
Postavu zloducha sehrál Jan Přeučil, kterému jsou takové role šity takřka na tělo. Jde o hru Marka Twaina. Děj se odehrává v barbizonském lese, takže vyžaduje alespoň minimální ponětí výtvarném umění, na které ovšem diváctvo moc nezabírá, takže občasné narážky na brak se míjejí účinkem. Ale zase narážky na současnost všichni pochopili. Méně už některé vydařené slovní hříčky, ypsilonskou specialitu,ale zábava byla. Místy až tedy trochu laciná, to jsou ony permanentní vulgarismy, dvojsmyslné narážky, které ne vždy mají smysl a pak, to mě docela šoklo, nahotinka na scéně. Nu, diváctvo se musí lákat všemi možnými způsoby a stát v Evině rouše a to dost dlouho na jevišti Ypsilonky, je tedy kus odvahy.Jen nevím, je-li to nutné,ale asi ano. Každopádně být vdovou proti vlastní vůli je bláznivá komedie, kde se zasmějete- často i proti své vůli. Prostě Ypsilonka.

5 komentářů:

  1. Poslední 2věty = :-)))
    už jsem tam dlouho nebyla, ale bývá to obvykle tak, jak píšeš. Mají svůj styl, ne všechno je tak vtipné, jak se asi chtělo, ale některé jejich úlety jsu originální a vyvedené.

    OdpovědětVymazat
  2. Neznám to jméno, prostě nějaká mladá hérečka,kočka, to jo, ale, jak už jsem řekla....:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejste nějak moc prudární paní Jitko?

    OdpovědětVymazat
  4. A nejste Vy nějak moc anonymní? Podepsat se neumíte?

    OdpovědětVymazat