středa 16. června 2010

Mág:-)

   Státní maturita asi opravdu bude. Sice pan Nečas se k ní staví odmítavě, ale zasvěcení tvrdí, že to záleží na mágovi. Docela mě to zaskočilo. V českém školství se, pravda, čaruje všelijak, ale že by skutečně oficiálně nějaký mág rozhodoval o vzdělanosti naší mládeže? Tak, u nás je sice možné všechno, ale dostalo se mi vysvětlení, že MAG je maturitní generálka. A ta, pokud proběhne úspěšně, státní maturity po mnoha letech budou. A my musíme být připraveni, tudíž vystudováni. Studium pro zadavatele státní maturity je ryze moderní, tedy on line. Proklikávám se tedy k poznatkům a kontrolovatelným vědomostem, které pak tutor posvětí jakýmsi certifikátem. No, abych byla upřímná, je to snůška blábolů a je trapné, že po tolika letech pedagogické praxe něco podobného musím absolvovat. Ale doba si žádá papír, respektive certifikát, na vše a tudíž jsem nyní účastníkem on line vzdělávání zadavatelů maturit. Nabízí se zajímavé srovnání s dobou minulou. Tehdy na vše byla nutná „bumážka“, dnes je to certifikát. Nu, některé věci se prostě nemění. Tak tady klikám na infantilní otázky, čímž se dostávám na vyšší level své pedagogické práce:-( A jestli nakonec Nečas toho Mága zlomí a maturity nebudou, asi vyzvu skutečného mága, aby s tím něco udělal. A bílá magie to asi nebude.:-)

3 komentáře:

  1. "řízený dokument" tím se zase zabývám já :o)
    Máte to tady moc pěkné, takové elegantní a psát se bude s nadhledem zdá se

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, a já si tolik přála býti paní učitelkou, ale tehdy před mnoha lety neotevřeli obor chemie - biologie a já skončila na farmačce!Nezávidím, Jitko, nezávidím! Nás se netýkají státní maturity, ale straší nás zase řetězce, kde je vše zadarmo a ještě za recept přispějí pětikorunkou!Kam svět spěje i když jsem hrdě volila pravici! :o)

    OdpovědětVymazat
  3. No mých dětí se budetýkat jen náhodou..kydž odreperátujem..takže...já vlastěn nevím..i v mé práci je noho apírů o ničem:-)

    OdpovědětVymazat