středa 23. října 2013

Naše školní volby

I ve škole jsme si vyzkoušeli volební atmosféru. Se vším všudy, s kampaní, urnou i volební komisí, která dostala erární chlebíčky. Nevolili jsme ve všech třídách, nejmenší jsme ještě podobných záležitostí ušetřili. Ale větší děti volily. A řekla bych, že k akci přistupovaly odpovědně. Nu, a jak to u nás dopadlo? Zde naše výsledky: celkem jednoznačně vyhrálo Ano, těsně následované TOPkou. Další bylo KDU a o následující místa se celkem svorně dělila ODS, Zelení či Strana svobodných občanů.Nu, nevím, jak se na to dívat. Ale jen sděluji, nekomentuji. Objevila se i Koruna česká a Hlavu vzhůru, nezaznamenala jsem jediný hlas pro komunisty,zemanovce či sociální demokraty. Nu, uvidíme, co přinesou volby v reálu, ale patrně nejsme ten pravý vzorek, který kopíruje většinu. Porovnání bude jistě zajímavé, ne-li deprimující.



8 komentářů:

  1. Poslední tři jmenované strany bez jediného hlasu? Kéž by to tak bylo doopravdy....

    OdpovědětVymazat
  2. Také by se mi to líbilo, žel, obávám se, že opak bude pravdou.-(

    OdpovědětVymazat
  3. Když já se stále obávám, že je to jen jejich póza.....ve skutrečnosti je to jinak, jen se nechtějí shodit, naše gymnázium by dopadlo velmi podobně, i když by s největší pravděpodobností zvítězila TOP09-jsou ještě pobláznění z prezidentských voleb. K volbě levide se u nás dobrovolně nikdo nepřizná....

    OdpovědětVymazat
  4. jistě to může být póza, byť spíš se kloním k názoru, že kopírují názory svých rodičů. Ale v tomto případě jim docela věřím. Jednak jsme fakt volili anonymně a jednak, naši studenti jsou odjakživa orientováni pragmaticky víc doprava, levicoví snílci jsou v menšině. A radikálové nás naštěstí nenavštěvují. Nu, uvidíme, jaká bude realita:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Kdysi se říkalo, že kdo zamlada nebyl levičák, nemá srdce; kdo ke stáru není pravičák, nemá rozum... Ale zajímavé jsou hlasy pro KDU, která se rozhodně neprezentuje jako "cool" strana pro mladé. Tam bych asi opravdu přijala hypotézu o vlivu rodiny - a asi to svědčí o zodpovědnosti části studentstva (tedy nevolím jen pro sebe, kdo se líbí mě, ale beru ohled na širší zájmy). Mohu se zeptat, jaký byl "statistický vzorek", tedy kolik studentů volilo? Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, myslím, že dnes ten citát už neplatí,ale nevím. Jinak, vzorek byl skromný, tři třídy, cca osmdesát dětí.

      Vymazat
  6. Na některých školách jsou hodně populární Piráti. Co u vás? Takto to vypadá, že se studenti na TMG nebouří proti generaci rodičů. Dokonce bych "povrchně" řekl, že vliv rodiny bude pozitivní. Jak už bylo řečeno, záleží na statistickém vzorku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás Piráti moc nejedou, samotnou mě to překvapilo. Možná, dělali jsme "kampaň" dost do hloubky,probírali některé programy, takže je Piráti možná odradili? Nevím, každopádně u nás neuspěli:-)

      Vymazat