úterý 15. března 2022

Hamba vám...

 Přemýšlím o tom, jak asi hanlivé nápisy na zdech ruské ambasády dokážou změnit myšlení diktátora, který neváhá zlikvidovat pro své choutky celý národ? 

Chodíme kolem denně při venčení, takže to mám z první ruky. 

Naprosto souzním s tím, že nesouhlas je třeba vyjádřit, když už jsme tak nějak dopustili, že se toto děje. 

Ale vlastně tyto čmáranice na zdech ze všeho nejvíc připomínají staré pořekadlo, že jména hloupých na všech sloupech.... 

Protože když to neumí ani správně napsat, tak je to jen a jen vandalismus, myslím si tedy já. Nebo zda by chtěl autor vyjádřit něco o hamburgeru? Či snad nějaká variace anglické šunky?

   Jistě ne, záměr je jednoznačný, leč vlastně trapný. Stejně jako je trapné vyvěšovat nyní na Hradě ukrajinskou vlajku, když dosud tam bublal čaj v samovaru a Voloďa byl přítel největší.

   Nedávno jsem měla odpovídat na otázku, jak řešíme válku s dětmi ve škole. No, řešíme, mluvíme s dětmi, pomáháme jim situaci pochopit a uchopit, děti se dle svých možností zapojují i do pomoci...

Přičemž jsem hluboce přesvědčená, že nejvíc ostudný fakt je ten, že jako dospělí jsme toto dopustili, aby se v jednadvacátém století vedla takhle barbarská válka, zločinecká invaze režimu, který byl dosud u nás nejen tolerován, ale i podporován. 

I tom s dětmi diskutujeme, a to je pro ně stejně náročné k pochopení...



Žádné komentáře:

Okomentovat