pondělí 7. března 2022

Moje velké přání

 Máme webové stránky. Lze nakouknout 

https://www.mojevelkeprani.cz/

A plníme všemožná přání. Pokud znáte nějakého seniora, který si něco přeje, ale obává se nás oslovit, udělejte to za něho. Nebo mu dodejte odvahy.  Níže uvádím nějaké příklady, jak to chodí a co plníme, i když na webu je to i s fotografiemi a je toho víc. 

Takže zkuste někomu pomoci splnit dávné přání. Či nedávné, to je úplně jedno, prostě nějaké Moje velké přání:-)

                                            https://www.mojevelkeprani.cz

Nebojte se vyslovit své přání. Napsat nám, či zavolat. Přání plníme rozličná, plníme je s radostí a láskou.

    Pro paní Stáňu chystáme návštěvu Státní opery. Ráda by viděla balet Labutí jezero. Odjakživa měla ráda balet a divadlo. Jen dnes už nemá čas ani možnost se do Státní opery podívat. Proto přichází Moje velké přání. Vezmeme ji na vytoužené představení, splníme její sen.

A také přání jejího manžela, který to celé vymyslel. Paní Stáňa se o něj obětavě stará a on si přeje, aby si odpočinula a zažila něco, po čem už dlouho touží. A vidět balet Labutí jezero ji Moje velké přání s velkou radostí splní. Sežene lístky, odveze paní do divadla i poté domů.

   Stejně tak splníme přání i paní Květě, která se ve svém věku 84 let pohybuje už jen na vozíku. A protože by ráda viděla nově opravené prostory Národní muzea, vezmeme ji tam.  Ráda bych znovu viděla ta historická místa, plná zajímavých exponátů, ale i vzpomínek na časy, kdy jsem navštěvovala zajímavé výstavy a expozice.

A my ji odvezeme a provedeme celým muzeem. Všechno, jak si paní Květa přeje. Celé zakončíme kávou v muzejní kavárně a paní Květu dopravíme zpět domů.

   Pan Milan by ve svém věku 87 let rád jel do lázní. Potřebuje si trochu odpočinout, načerpat novou energii. Oslovila nás jeho sousedka, která pro něho vymyslela přání i pobyt. Jenže nedokáže ho tam dopravit. A tady s radostí nastupuje Moje velké přání, které pana Milana do lázní s radostí odveze a stejně tak ho po skončení pobytu vyzvedne a odveze zpátky domů. Panu Milanovi tak splníme jeho přání užít si několik dní v půvabných lázních Mšené.

    Rybařit s Jakubem Vágnerem by si moc přál pan Roman, který je velký fanoušek rybolovu. Už jako kluk miloval klid u vody. A protože pan Vágner se k naší žádosti staví velmi pozitivně, splníme i další přání. Pan Roman doopravdy prožije den s Jakubem na rybách. Přál si to. 

Po cukrovce přišel o obě nohy, pohybuje se tedy pouze na vozíku, přesto neztratil chuť do života.  A dokonce si  i  zarybaří.

   Paní Eva si velmi přála návštěvu muzikálu v Hudebním divadle Karlín. Dlouho se návštěva kvůli covidu odkládala, ale protože se snažíme opravdu všechna přislíbená přání splnit, vytrvali jsme. A paní Eva se tak na své vytoužené představení podívá. Miluji muzikál, hudba a tanec mě nabíjí, říká paní Eva. Karlín je navíc ikonická divadelní scéna, ráda bych se na jejich muzikálové umění znovu podívala…

Opět jsme s radostí zakoupili lístky, sehnali doprovod a paní Evu přivezeme i odvezeme.  

Podobné přání může někdo  získat i v rámci Seni cupu. Zapojíme se a v rámci domova seniorů si kapitán mužstva pro svoje účastníky vybere své přání, které budou chtít splnit.

Takže to byla ochutnávka přání, která mohou být pro vás inspirativní. Nebojte se nás oslovit a něco si přát.

 

 

 

 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat