sobota 10. července 2021

Cestování

 Cestování, myslím tím hlavně to do ciziny, je letos zase dost komplikované. A to nemluvím jen o nevyzpytatelných Slovácích, jejichž rozhodnutí mi připadají ještě víc chaotická než ta česká. Dovolenou na Slovensku jsme z toho důvodu zrušili, jeden nikdy neví, co se tam ze dne na den změní, či co radikálního se vylíhne v jejich politických hlavách. 

Ono to, po pravdě, jinde asi není o moc lepší, jen je na ty Slováky tady asi víc vidět. Tatry si tedy zase necháme v neodškrtnutých cílech. 

Co bych ale nechtěla mít neodškrtnuté, je moře. Tam je to ale stejně nejisté, byť to na mě působí průhledněji, než slovenská radikálná rozhodnutí. 

Chorvatsko je pro nás vyřazeno už dávno, tam je nával. A ostatně, 

i tam se rozhodnutí mění dost nečekaně. 

Ještě zbývá několik oblíbených mořských destinací, Řecko, Itálie, Španělsko... 

Uvidíme, zda něco vybereme či, stejně jako loni, podlehneme veřejné masírce a nikam neodjedeme. 

Nechci se válet na pláži s rouškou na obličeji. To opravdu ne. 

Ale moře mi hodně chybí, ta loňská absence mořského vzduchu, vody i atmosféry je hodně znát. 

Vede nás to k novým dobrodružstvím. vždy jsme jezdili hezky podle plánu, už v lednu jsme většinou věděli kam a za kolik. Na poslední chvíli jsme to moc neuměli. Letos to tak bude. Jeden den padne rozhodnutí a večer letíme. Nebo jedeme. Jsem na to zvědavá. Zda to vyjde, kam a kdy. 

Ale obecně to, jak to všechno politici na poslední chvíli komplikují, to cítím jako velkou manipulaci ( že jim jako jde o naše zdraví, tomu snad nevěří už nikdo). Ale možnost vystrašit národ, vydělat na testech co nejvíc, donutit všechny k očkování, potlačit jakoukoliv svobodnou vůli, to v tom cítím už dávno. A nyní v létě dvojnásob. ...

Žádné komentáře:

Okomentovat