čtvrtek 15. července 2021

Setkání jezevčíků

 Již druhým rokem za sebou se nám podařilo zúčastnit se setkání jezevčíků naší mateřské chovatelské stanice. Je to výlet do Benátek nad Jizerou, takže směle můžeme tvrdit, že jsme v létě byli v Benátkách. Setkání samozřejmě neprobíhá ve městě, to by se pejskům nelíbilo. Scházíme se v útulné hájovně v lese nedaleko Benátek. Tam je to pro pejsky ráj. Když přijedete, většinou máte pocit, že máte mžitky před očima a vidíte minimálně dvojitě. Tolik jezevčíků na jednom místě:-). Brzy se ale rozkoukáte a je to zážitek. Každý jezevčík je neopakovatelná osobnost. A zároveň jsou všichni v něčem stejní, mlsalové, tvrdohlaví, zvědaví, roztomilí, kouzelní.... Byl tu i bohatý program, každý si mohl vyzkoušet něco z výcviku, poslušnost, přivolání... No, nepatříme mezi premianty. Nejhorší kategorií bylo pro nás vážení, Tobiáš drží krok s paničkou, bohužel, a i on má nadváhu. Přesto, že od minulého setkání se snažíme zhubnout, ve finále Tobiáš nejen nezhubl, ale i přibral. Navzdory pravidelnému pohybu, dietním granulím. běhání v parku či dovádění s dětmi, zhubnout se mu nedaří.... Nu, jaký pán, takový pes:-). Nicméně jsme si setkání užili, setkali se nejen se sourozenci, ale i s tatínkem:-). A celý den s Alfa Samuel byl prostě hezký a příjemný:-)





                                                           S bráchou:-) Dva mušketýři

















































                                                                  S tatínkem:-)



4 komentáře:

  1. To jsou mi věci ! Netušila jsem, že i jezevčíci mají srazy :-o
    Tobiáš vypadá spokojeně navzdory vážení;-)

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme se vloni zúčastnili srazu jezevčíků v Olomouci, pořádaného spolkem Jezevčíci v nouzi. Taky skvělý zážitek.
    Mě by zajímalo, jestli psi poznají své rodiče či sourozence :) Náš Blek se setkal se sestrou, ale vůbec ho nezajímala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tobiáše brácha taky moc nezajímal:-) a s taťkou na sebe dokonce docela vrčeli:-) Rozhodně tedy vedle sebe nechtěli sedět a ostentativně se k sobě otáčeli zády. Asi své pokrevní příbuzné neregistrují...
    Ale setkání jezevčíků tedy zážitek je:-)

    OdpovědětVymazat