sobota 22. května 2021

Soudní rozhodnutí

  Tím, že nemám právnické vzdělání, nerozumím některým věcem z veřejného prostoru. Třeba tomu, když soud už poněkolikáté označí třeba zavřené restaurace za nezákonné. A stejně se nic neděje. Do pondělí se to prý opraví, vydá se nové nařízení, a jde se dál. Nic se neděje?!!

Proč tedy ten soud vůbec probíhá? K čemu takové rozhodnutí, když je k ničemu? 

  Stejně tak nerozumím tomu, že z veřejného prostoru zmizela odpovědnost. Nikdo není za nic zodpovědný, prostě se něco odhalí, a je jedno, zda nepodané daňové přiznání, výše majetku či střet zájmů. Prostě se tom chvíli mluví a nic, jede se dál. 

To jen lid obyčejný musí platit penále za nepodané daňové přiznání, kupříkladu? 

   Stejně tak nerozumím, jak dlouho budeme pod kuratelou pandemického zákona? Nějak potřebuji, aby zákony, nařízení a příkazy, kterým se musím řídit, měly nějakou hlavu a patu, aby prošly Poslaneckou sněmovnou a Senátem... Není to sice vždy záruka požadované hlavy a paty, ale přeci jenom tam nějaká podobná možnost existuje. 

Ale dosud jsme v moci (vypadá to, že na věčné časy a nikdy jinak) ministerstva zdravotnictví, případně partičky z vlády, kteří si vymyslí nějakou další vyhlášku, která platí jako zákon...!? Jak dlouho? A je nějaká obrana? A pokud se budu bránit soudně, nedopadne to jako v prvním odstavci, že soud o něčem rozhodně a stejně to neplatí?

No, nerozumím mnoha věcem....

Žádné komentáře:

Okomentovat