neděle 23. května 2021

Hurá na rozhlednu

 S jarním obdobím jsme se vydali na pokračování naší rozhlednové tour. A nezačali jsme zrovna nejlépe. Zkusili jsme znovu rozhlednu Drahoušek, nedaleko Osečan, kde jsme byli v zimě a tudíž v době, kdy jsme zavřenou rozhledu očekávali. 

Nyní jsme se připravili, nastudovali rozvolnění, otevírací dobu a vyrazili. 

A překvapivě opět marně. Nebyli jsme ale sami, jakási rodina z jižních Čech na tom byla podobně. Prý sem jeli déle než hodinu, tak se včera informovali přímo u správce. Prý je otevřeno, v pohodě, přijeďte. A tak přijeli. A bylo zavřeno. 

Voláme tedy opět správci, ten ale dost neochotně odvětil, že pršelo, tak že neotevře. No, skoro jsem nevěřila vlastním uším. Ano, v noci a ráno pršelo. Nyní již ne, rozhledna navíc neuvádí nikde podmínku, že v případě deště neotevřou. Spíš to vypadalo, že se panu správci prostě nechtělo. 

Přitom ani na webovkách, ba ani na dveřích zamčené rozhledny, podobné varování ani vysvětlení nebylo. Prostě se jen asi někomu nechtělo do práce. 

Škoda, je to krásná rozhledna. Možná by si zasloužila i krásný přístup od svého  majitele. Nebo tedy správce. I když možná v tom je ten zakopaný pes, jako že to není moje, tak je mi to ukradený...Nebo je to mentalita lockdownu? Nevím, vnímám to jako divný přístup. Prostě Drahoušek tentokrát fakt nebyl Drahoušek. Minimálně přístupem k turistům:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat