úterý 11. května 2021

Přeplněné parky

 Teplé počasí vytáhlo do parků ještě větší množství lidí, než tomu bývalo v chladnějších dobách. Vstup do parku znamená vstup do prostoru narvaného lidmi. Sedí na lavičkách, na dekách, na zemi, obležené jsou stromy, zídky, ba i na dětské houpačce se sedí a popíjí pivo z kelímku. Nápoje všeho druhu, tedy ty alkoholické i nealkoholické, se nosí od nedalekých otevřených okýnek. 

Ovšem zahrádky se otevřít nemohou?! 

Logika, že tak by se tomu dala určitá forma, mělo by to trochu organizovanosti, zjevně vládním mudrlantům nedochází. Takže na jedné straně to nikdo nehlídá a nevyžaduje, na druhou stranu do zahradí restaurace vás nepustí. Ani na toaletu. A pak ti konzumenti kelímkových nápojů močí, kde je napadne. Klidně i na dětském pískovišti, protože tam oni na rozdíl od psů, před kterými se to brání, mohou. 

Prostě, po celém parku. Ukázkový příklad hygieny. Kupříkladu. Stejně jako nesmyslného rozvolňování. 

Do hospod se bude moci legálně v pondělí. Na střední školu ovšem nikoli. ....

Na Výstavišti je dnes koncert. Pro tři tisíce lidí. Fandím kultuře, naprosto a bezezbytku. Stejně ale nechápu, že toto možné je a školní hudebka je pořád zakázaná. 

Vláda jako by milostivě povolí, že venku už nemusí být respirátor. Prý stačí rouška. Byl někdo z nich v poslední době venku? Asi ne, protože jinak by snad věděli....?

Děti, které jsou ve škole dvakrát týdně testovány, se musí dusit v rouškách celou výuku. Nepředpokládám, že školy jsou klimatizované. Zkusil si to někdo? Opravdu dodržet taková nesmyslná nařízení?

Čísla prý klesají, stejně ale rozvolňují podle toho, jak je napadne. Pořád rozhodnutí ze dne na den. Blbosti. Otevřou tetovací salóny, ale nesmí se v nich tetovat?!

My to opravíme, sdělí poté žoviálně multiministr Havlíček. Oni se ani po déle než roce nepoučili? 

Vypouštějí jednu blbost za druhou?

Do hospod prý jen s negativním testem. Kdo to bude kontrolovat? A jaké vlastně k tomu mají hospodští pravomoci, aby toto dělali?

A pokud ta čísla opravdu klesají, jak dlouho bude platit pandemický zákon? 

Myslím, že nikoho už nebaví žít podle vyhlášek ministerstva zdravotnictví, podle toho, co si kluci v noci dohodnou a od rána platí... Tvorba zákonů a nařízení patří do Parlamentu, tak ať se tam zase hezky vrátí.

A naši vládní géniové ať si udělají pořádek mezi sebou a ve svých věcech. Třeba v daňových přiznáních....


Žádné komentáře:

Okomentovat