úterý 11. prosince 2018

Pražský advent

Je fotogenický. Krásný na obrázcích či záběrech kamer, které mají tu výsadu, že točí takřka vylidněné prostory. Pokud ale chcete navštívit adventní pražské centrum v podvečer a nedej bože, ještě i o víkendu, připravte se na pořádné psycho. Jsou dny, kdy se na Staroměstské náměstí ani neprotlačíte, uvíznete v přilehlých ulicích. Pokud se dostanete do centra dění, což je většinou díky nevlídnému počasí, třeba když prší:-), i tak jsou tam davy, ale lehce prořídlé. Co ale dělají ti lidé, myslím tím dospělé jedince, hystericky se fotící pod stromečkem a klidně by z fleku ušlapali malé děti, protože se ženou za co nejlepším záběrem, je docela síla. A na mostíčku nad náměstím je to doslova peklo. 
Nakupovat také nelze, protože říci o zdejších cenách, že jsou přemrštěné, je dost velký eufemismus, spíš se mi vkrádá slovo nekřesťanské, když v souvislosti s vánočními zvyky nechci používat slovo zlodějské. 
Dá se nasávat atmosféra. Ale ta v té mega tlačenici fakt zaniká. Takže raději míříme na menší, méně exponované trhy. A tam je opravdu lépe. Na Míráku, u Kotvy, za Kotvou, na Strossu, prostě všude v Praze jen ne na Staromáku:-( či na Václaváku.

Žádné komentáře:

Okomentovat