čtvrtek 27. prosince 2018

Po svátcích

Uprostřed týdne první všední den. Nastává období mezi svátky. Někteří jdou do práce, jiní pokračují v nastoleném slavnostním nicnedělání. Třeba já lenoším již takřka profesionálně:-).
Pomalu také začíná příprava na svátky novoroční. Z úhledně zabalených vánočních dárečků je obří hromada potrhaného papíru. Přičemž někdy je to skoro až škoda, trhat krásně zabalené balíčky. Někteří totiž povýšili balení dárků až na umělecký obor. Tento druh nadání bohužel nevlastním, ale velice obdivuji. Já děkuji bohu a volné ruce trhu za vynález dárkových taštiček, které zdárně předstírají svůj účel a vnímám je jako praktickou náhražku. 
Ovšem mistrovsky zabalit dárek, to je opravdové umění. Pokaždé se poctivě pokouším, ale někdy, s vypětím všech sil, hezky zabalím maximálně tak knihu. Jakmile se jedná o věc jen trochu nepravidelnou či dokonce řazenou k tzv. měkkoušům, jsem úplně mimo. A mnou zabalený dárek pak vypadá jako recyklovaný, což budí rozpaky, tudíž se raději nesnažím a sázím na osvědčenou jistotu taštiček. nebo využiji profesionálů, kteří dnes svoje služby nabízejí. Ale ne vždy jsou na dosah ruky, což dárková taška většinou ano.
 A já pak žasnu nad šikovností a nápaditostí jiných. Sama se tomu již asi nenaučím, ale zase nechci dospět do stádia, kdy se dárky shrnou do jedné igelitky se slovy, ať si každý vybere to své:-). 
Není pak, pravda, tolik co uklízet, jako nyní, když se likvidují hory potrhaného papíru, ale nemá to kouzlo. To nabízí jen krásně a s citem zabalený balíček:-).
Vánoční dárková taÅ¡ka, rozmÄ›ry 31x26 cm             Výsledek obrázku pro zabalený dárek

Žádné komentáře:

Okomentovat